Eero Markkasen kisasi Zinedine Zidanen kanssa: "Minähän sen voitin"

Tämän kesän kovin Veíkkausliigan siirtouutinen oli Eero Markkasen siirtyminen Real Madrista Rovaniemen Palloseuraan. Madridista Markkaselle jäi myös hyviä muistoja. Hyökkääjä voitti ylärimakisassa Zinedine Zidanen.

Eero Markkanen, RoPS
Eero Markkasen haastattelu ja kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

– Siinä ku syksyllä treenattiin. Mä treenasin ekstraa yksinään paljon niin, otettiin Zidanen kanssa ylärimakisa ja minähän sen voitin, Markkanen naureskelee.

Kisaa ei käyty ilman panosta. Zidane joutuikin kisan jälkeen maksumieheksi.

–Se joutui maksamaan minulle suklaalevyn, pelaaja kertoo hymy huulillaan.

Kiva vuosi

Real Madridin reservijoukkue Castillasia valmensi maailman kaikkien aikojen parhaimpiin jalkapalloilijoihin kuuluva, Ranskan maajoukkueen kapteeni, maailmanmestari, euroopanmestari Zinedine Zidane. Markkanen sai työskennellä Zidanen kanssa tiiviisti.

– Kyllä sitä tuli juteltua. Paljon oltiin tekemisissä. Aika uskomatonta että semmmoisen pelaajan kanssa saa tehdä yhteistyötä.

– Se antoi mulle kokemusta. Kyllä me siinä kehityin. Ihan kiva vuosi oli, vaikka loukkaantumisia olikin, Markkanen kertoo.

60 minuuttia

Eero Markkanen sai tammikuussa vatsalihasvamman. Tuosta vammasta on nyt toivottu ja mies on pelikunnossa. Aivan täyttä peliä mies ei kuitenkaan pysty vielä pelaamaan. Omien sanojen mukaan mies on tunnin pelikunnossa. Täydessä iskussa mies on mielestään parin viikon päästä.

– En ihan huippukunnossa, mutta erittäin hyvässä kunnossa, pelaaja vakuuttaa.

Taistelu pelipaikasta

Rovaniemen Palloseurassa pelaa Veikkausliigan maalipörssin kärjessä tällä hetkellä oleva Aleksandr Kokko. Markkanen taistelee samasta pelipaikasta. Hyökkääjä uskoo yhteistyön sujuvan hänen kanssaan.

– Se on varmasti hyvä asia, että molemmilla on kirittämässä toinen. Varmasti silläki tuli nyt vähän boostia omaan tekemiseen ku mä tulin tänne ja sama mulle.

– Mun pitää tehä tosi paljon töitä että mä pääsen pelaamaan sen edelle, Markkanen analysoi pelaajien suhdetta toisiinsa.

Rovaniemen Palloseuraan Markkanen halusi tulla koska mitaleista taistelevan seuran pelityyli sopi miehelle.

– Tää tuntu hyvältä joukkueelta. Tää pelityyli sopii hyvin mulle ja tietysti ollaan mitalitaistelussa mukana ni mukava päästä pelaamaan siinä, Markkanen kertoo.

Eurooppaan

24-vuotias Eero Markkanen on näyttänyt kyntensä Ruotsin pääsarjassa AIK:ssa ja vilauttanut kynsiäsi Espanjassa. Tämän kauden jälkeen tavoite on päästä pois Suomesta.

– Tän kauden jälkeen, katotaan mist löytys tarjouksia, et kyl tavotteena on lähteä ulkomaille takasin. Katotaan mihin mut saadaan järjestettyä, pelaaja katsoo tulevaisuuteen.