Näin voit auttaa turvapaikanhakijoita Varsinais-Suomessa

SPR:n Konttiin on Turussa virranut solkenaan tavaralahjoituksia. Apua tarvitaan vielä koko pitkän syksyn ajan. Auttaa voi myös muilla tavoin kuin tavaralahjoituksin.

turvapaikanhaku
Lahjoitettuja kenkiä kassissa
Nina Keski-Korpela / Yle

Turvapaikanhakijat tarvitsevat tällä hetkellä tukea vaatteista aina henkiseen apuun asti. Varsinais-Suomessa voi muun muassa kutoa villasukkia, lahjoittaa vaatteita tai ryhtyä ystäväksi turvapaikkaa hakevalle.

Yle Turku kokosi yhteen muutamia auttamiskanavia ja linkkejä, joista saa lisätietoja avun antamisesta.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän (siirryt toiseen palveluun) eri seurakunnat keräävät saappaita ja muita sadevarusteita. Piikkiön seurakunnan tarvelistalla ovat myös villasukat. Mikäli itse ei ehdi kutomaan, voi Piikkiön seurakunnan nuorisotyön tiloihin toimittaa pelkät langat.

Mikaelinseurakunnan Café Mikael Hövelin palvelutalo Pansiossa toivottaa puolestaan tervetulleiksi vaatteiden lisäksi astiat, sekä lasten piirustusvälineet.

Turun ja Kaarinan seurakuntien keräyskohteet, ja lahjoitusten jättöpaikat ja -ajat selviävät yhtymän pakolaisavun koontisivulta (siirryt toiseen palveluun).

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri auttaa maahanmuuttajaäitejä ja edistää heidän kotoutumistaan ja kielenoppimistaan. Ystäväksi äidille (siirryt toiseen palveluun) -toimintaan etsitään suomea puhuvia naisia.

Myös Lounais-Suomen Mielenterveysseura ry:n Serene-hanke järjestää vertaistukea pakolaisille ja turvapaikanhakijoille. Uusi vapaaehtoistyön koulutus alkaa 17.9.2015. Lisätietoa hankkeesta löytyy Turun Kriisikeskuksen (siirryt toiseen palveluun) sivuilta.

SPR tarjoaa monta eri auttamistapaa

SPR:n Varsinais-Suomen piirin Kontti pullistelee tällä hetkellä tavaralahjoituksia. Syksy on kuitenkin pitkä ja lahjoitukset tervetulleita. Paitsi tavaraa, tarvitsevat turvapaikanhakijat myös lohtua ja henkistä tukea.

SPR:n Varsinais-Suomen piirissä (siirryt toiseen palveluun) on monenlaista monikulttuurista toimintaa, johon on helppo lähteä mukaan oman mielenkiinnon ja elämäntilanteen mukaan. Voit osallistua erilaisiin koulutuksiin ystävätoimintakurssista aina henkisen tuen kursisiin asti.

SPR:n Kontti Turussa (siirryt toiseen palveluun)on tällä hetkellä ääriään myöten täynnä vaatelahjoituksia. Lahjoittajia pyydetäänkin malttamaan mielensä hetken ja tuomaan lahjoitukset hieman myöhemmin. Apua otetaan vastaan koko syksyn ajan.

Facebookista ryhmäapua turvapaikanhakijoille

Facebookissa voi liittyä erilaisiin turvapaikanhakijoita auttaviin ryhmiin. Apua turvapaikanhakijoille -tietopankki (siirryt toiseen palveluun) toimii Turussa ja Varsinais-Suomessa. Ryhmän ensisijainen avustuskohde on Pansion vastaanottokeskus ja sen turvapaikanhakijat.

Turun vastaanottokeskuksen Facebook-tukiryhmä (siirryt toiseen palveluun) on tarkoitettu myös Pansion asukkaiden tukemiseen. Ryhmä keskittyy käytännön auttamistoimien organisoimiseen ja tiedonjakoon.

Auta Pakolaisia (teoilla)/Help Refugees Turku (siirryt toiseen palveluun) -ryhmään voi liittyyä jos haluaa jollakin tavalla auttaa pakolaiskriisissä. Ryhmän mukaan siellä keskustellaan ja tehdään tekoja.

Turvapaikanhakijoiden kotimajoituksesta kiinnostuneille on perustettu Facebookiiin ryhmä Refugees Welcome Finland VOK Turku (siirryt toiseen palveluun). Ryhmä edesauttaa turvapaikanhakijoiden kotimajoittamista ja koordinoi kotimajoitustoimintaa Turun alueella.

Myös Salon Sosiaalidemokraattinen Kunnallisjärjestö avustaa SPR:ää sosiaalisen median kautta. Järjestö on organisoinut Facebookin (siirryt toiseen palveluun) kautta vaatekeräyksen, joka toimitetaan perille koordinoidusti SPR:n kautta.