1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lahjoitukset

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla jo useita tapoja auttaa turvapaikanhakijoita

Turvapaikanhakijatilanne on saanut kansalaiset kyselemään auttamiskeinoja ja -väyliä. Yle Pohjanmaa listasi alueen keräyksiä.

Lahjoitukset
Vaasassa on käynnissä yksityishenkilöiden organisoima keräys vastaanottokeskukselle.
Vaasassa on käynnissä yksityishenkilöiden organisoima keräys vastaanottokeskukselle.Elina Kaakinen/Yle

Turvapaikanhakijoiden kasvaneet määrät ovat herättäneet kansalaisissa auttamishalua. Yksityisiä keräyksiä on polkaistu Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella käyntiin. SPR odottelee vielä päätöksiä vastaanottokeskuksista.

SPR:n vapaaehtoiseksi – keräykset myöhemmin

Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa kuuluvat Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiriin. Piirin sosiaalipalvelupäällikkö Tero Hintsa sanoo, että piirin osastot eivät ole käynnistäneet vielä vaate- tai tavarakeräyksiä, sillä ensin odotetaan päätökset alueelle mahdollisesti perustettavista vastaanottokeskuksista. Niiden myötä tiedetään todellinen vaatteen ja tavaran tarve.

Suomen Punaisen Ristin Nällkäpäiväkeräys järjestetään ensi viikolla 17.-19.9. ja Tero Hintsa muistuttaa, että Nälkäpäivänlipaskerääjäksi (siirryt toiseen palveluun)voi ilmoittautua tai auttaa Nälkäpäivälahjoituksella.

Hintsa toivoo, että vapaaehtoistoiminnasta mahdollisesti kiinnostuneet, olisivat yhteydessä Suomen Punaiseen Ristiin.Vapaaehtoistoimintaa (siirryt toiseen palveluun)tulee todennäköisesti olemaan tarjolla monenlaista läksyhelppikerhoista ystävätoimintaan ja erilaisiin ryhmiin.

Sosiaalisen median kautta

Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura järjestää keräyksen yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa.Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseuran keräys (siirryt toiseen palveluun)odottaa myös tietoa vastaanottokeskuksista, jotta tiedetään, mitä tavaraa ja minkä kokoista vaatetta erityisesti tarvitaan.

Kauhavalle suunnitellun vastaanottokeskuksen tiimoilta on facebookin kautta organisoitu keräys, jolla kootaan erityisesti talvivarusteita.Talvivaatteet tulijalle -keräys Kauhava (siirryt toiseen palveluun):n vetäjät lupaavat kertoa keräyspisteistä ja keräysajoista somessa, kunhan ne selviävät.

Vaasassa on käynnissäKeräys Vaasan vastaanottokeskukselle - insamling till Vasa mottagningscentral (siirryt toiseen palveluun)-keräys, johon voi osallistua jo tällä viikolla. Keräystä järjestävät yksityishenkilöt yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osaston kanssa siten, että keräyspaikkana toimivat osaston tilat.Keräys turvapaikanhakijoille keskeytettiin Vaasassa – ei uusia lahjoituksia