Hyppää sisältöön

Uusnatsien vastainen 1990-luvun hitti nousi listakärkeen Saksassa – protesti muukalaisvihalle

Schrei nach Liebe -kappaleen nousun taustalla on saksalaisen musiikinopettajan kampanja, jolla protestoidaan ulkomaalaisvihamielisyyttä ja oikeistoradikalismia vastaan.

Saksassa 22 vuotta sitten levytetty uusnatsismin vastainen laulu on noussut listaykköseksi protestina turvapaikanhakijoiden vastaisille hyökkäyksille.

Die Ärtzte -yhtyeen Schrei nach Liebe -kappaleen nousun taustalla on alasaksilaisen musiikinopettajan Gerhard Torgesin Facebookissa ja Twitterissä kuun vaihteessa käynnistämä kampanja.

Torges kehotti ihmisiä nostamaan laulun listan kärkeen vastalauseena ulkomaalaisvihamielisyydelle ja oikeistoradikalismille. Hän totesi, että laulu on jälleen ajankohtainen, ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan.

Die Ärtzte (siirryt toiseen palveluun) tukee kampanjaa ja ilmoittaa lahjoittavansa kampanjasta saamansa tuotot turvapaikanhakijoita tukevalle Pro Asyl -järjestölle.

1990-luvulla Schrei nach Liebe nousi listayhdeksiköksi huolimatta siitä, että monet radioasemat eivät soittaneet sitä sen kielenkäytön takia.