1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi huutokauppaa rahaa Kontiolahdella – myytävänä rikosjuttujen yhteydessä löydettyjä kolikkoja

Poliisi järjestää Kontiolahdella löytötavarahuutokaupan, jossa on huudettavana muun muassa iso pino vanhoja kolikoita. Huutokaupassa myytävänä on esimerkiksi Moskovan olympialaisten juhlarahasarja, joka löytyi rikosjutun yhteydessä, mutta niiden omistajaa ei koskaan löydetty.

Kotimaan uutiset
Poliisin huutokauppaamia kolikoita.
Itä-Suomen poliisilaitos

Kolikkokeräilijälle saattaa koittaa onnet päivät Kontiolahdella. Itä-Suomen poliisi järjestää Lehmon poliisilaitoksella löytötavarahuutokaupan, jossa huudettavana on vanhoja rahoja aina viime vuosituhannen alkupuolelta saakka.

Poliisin huutokauppaamia kolikoita.
Huutokaupattavat kolikot ovat usealta eri vuosikymmeneltä.Itä-Suomen poliisilaitos

Poliisi on aiemminkin huutokaupannut kolikoita, mutta ei yhtä isossa eräässä kuin torstaiaamuna.

– Huutokauppaamme nyt yhteensä noin 60 kolikkoa. Siellä on muun muassa vanhoja markan ja pennin kolikoita vuosilta 1919–1995. Myös pakkauksessa oleva Moskovan Olympiadin juhlarahasarja vuodelta 1980 on huudettavissa, Pekka Kontkanen Joensuun poliisilaitoksen löytötavarapalvelusta kertoo.

Poliisin huutokauppaamia kolikoita.
Myös uudempiakin kolikoita on mukana huutokaupassa.Itä-Suomen poliisilaitos

Kolikot päätyivät poliisin haltuun rikosjutussa, jossa kolikoille ei löydetty omistajaa. Kontkanen ei ryhdy arvioimaan, millaisilla hinnoilla kolikot voisivat mahdollisesti saada uuden omistajan.

– Emme aseta kolikoille mitään lähtöhintaa ja kaikki vastuu hinnan korottamisessa on sysätty ostajien puolelle. Uskon, että ammattilaiset kyllä tietävät kolikoille oikean hinnan, Kontkanen sanoo.

Rahojen lisäksi huudettavana on myös kelloja, koruja, silmälaseja, työkaluja sekä noin 70 kappaletta polkupyöriä.

Poliisin huutokauppaamia kolikoita.
Huutokaupassa kaupataan yhteensä noin 60 kolikkoa.Itä-Suomen poliisilaitos
Lue seuraavaksi