Saudidiplomaatin väitetään raiskanneen ja pitäneen vankina palvelijoitaan Intiassa

Poliisi pelasti kaksi nepalilaisnaista, kun kolmas palvelija oli tehnyt raiskauksista ilmoituksen intialaiselle kansalaisjärjestölle. Poliisi aikoo jatkaa tutkintaa huolimatta siitä, että diplomaatti nauttii diplomaattista koskemattomuutta.

Ulkomaat

Intian poliisi tutkii väitteitä, joiden mukaan saudiarabialainen diplomaatti on toistuvasti raiskannut kaksi nepalilaista palvelijaansa kotonaan New Delhissä.

30- ja 50-vuotiaat palvelijat sanovat myös, että diplomaatti piti heitä lukittuna asuntoonsa. Naisten mukaan heitä raiskasivat myös talossa käyneet vieraat, joten poliisi tutkii tapausta myös joukkoraiskauksena.

Poliisi pelasti naiset maanantaina, kun kolmas, vastikään palkattu palvelija oli ilmoittanut raiskauksista paikalliselle kansalaisjärjestölle.

Saudi-Arabian suurlähetystö on kiistänyt häntä vastaan esitetyt syytteet. Syytetty nauttii diplomaattista koskemattomuutta, mutta poliisi aikoo jatkaa tutkintaa.

Diplomaattinen koskemattomuus on mahdollista kumota, jos henkilö syyllistyy vakaviin rikoksiin ja isäntämaa painostaa tämän kotimaata niin tekemään.

"Vankina neljä kuukautta"

Toinen palvelijoista sanoo NDTV-kanavalle, että heitä pidettiin asunnossa noin neljä kuukautta.

– He raiskasivat meitä, pitivät lukkojen takana eivätkä antaneet syötävää. Kun yritimme paeta, meitä hakattiin, kasvot peitettyinä esiintynyt nainen kertoi.

Poliisille naiset ovat kertoneet, että heidät tuotiin Jeddasta Saudi-Arabiasta työskentelemään lähetystövirkailijan perheessä.

Nepalin Intian-lähettiläs sanoo olevansa yhteydessä naisiin ja pyytää ulkoministeriön apua sen varmistamiseksi, että oikeus toteutuu.

Tuhansittain nepalilaisia matkustaa joka vuosi töihin ulkomaille, muun muassa Intiaan ja Lähi-itään. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan monet ovat joutuneet työnantajiensa kaltoinkohtelemiksi.

Lähteet: AFP, AP