Lauri Tähkän Lintukodon purkutyöt alkavat runsaan viikon päästä

Muusikko Lauri Tähkän Lintukoto saa lähteä Turun kaupungintalon puistosta. Loppuvuodesta 2014 paikalle kohonnut mökki aiheutti runsasta keskustelua. Muusikon edustaja ei vielä kerro, mihin mökki siirretään.

Kotimaa
Lintukoto Turun kaupungintalon puistossa
Kimmo Gustafsson / Yle

Turun kaupungintalon puistossa sijaitsevan Lauri Tähkän Lintukodon purkutyöt alkavat noin viikon päästä. Kaupunki ja Tähkä eivät ole tehneet jatkosopimusta mökin käyttöluvasta alueella.

Eihän sille annettu rakennuslupaakaan. Sen piti olla siinä vain pari viikkoa.

Seppo Lehtinen

Tähkän edustaja ei kommentoi, mihin mökki siirretään. Hänen mukaansa muusikko saa itse kertoa myöhemmin, mikä on mökin kohtalo.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen on tyytyväinen, että mökki poistuu. Hänen mielestään puistoa pitää kehittää toisella tavalla.

– Se on siihen laittomasti tehty. Eihän sille annettu rakennuslupaakaan. Sen piti olla siinä vain pari viikkoa, kertoo Lehtinen.

Lehtisen mielestä Lintukoto ei sovi puiston kaunistamiseksi tehtyihin suunnitelmiin. Hänen mielestään puistoa pitää kehittää toisella tavalla.

– Siinähän oli aiemmin kioski, joka saatiin pois siitä. Puisto täytyy saada arvoiseensa kuntoon, pohtii Lehtinen.

Valtuuston puheenjohtaja olisi myös toivonut, että muusikko Tähkä olisi järjestänyt useampia tempauksia, joissa olisi tuettu Turun matkailumainontaa.