”Pahin on ettei käydä suihkussa” – Uimahallien hygieniaa kohennetaan

Suomen uimahalleissa panostetaan muun muassa hygieniaan seuraavien kuukausien aikana. Uimaliiton valtakunnallinen kampanja Vesitaituri uimahallissa nostaa esille uimareiden ja seurojen esimerkillistä roolia uimahallikäyttäjinä.

Kotimaa
Nainen ui altaassa
Petra Haavisto / Yle

Valtakunnallinen kampanjaa jatkuu lokakuun loppuun saakka. Uimaliitto julkaisee netissä viikottain uuden kampanjavideon. Ensimmäinen video muistuttaa uimahallin ja uimaseuran järjestyssäännöistä ja hygieniaohjeista.

Uintiurheilijat ja uimaseurat nähdään esimerkin näyttäjinä uimahalleissa. Tästä syystä Uimaliitto haluaa muistuttaa kaikkia uimareita kauden alussa, että paras tapa kunnioittaa omaa liikuntapaikkaansa on noudattaa yhteisiä järjestys- ja peseytymissääntöjä.

Kloori on kuitenkin myrkky, jolla vettä desinfioidaan.

Marko Tarvainen

Peseydy ennen uintia

Jämsän uimahalli Koskikara on mukana Uimaliiton kampanjassa, jonka tarkoitus on muistuttaa uimahallien käyttäjiä peseytymään ennen uintia. Peseytyminen on tärkeässä roolissa kun tarkkaillaan uimaveden laatua.

– Pahin on ettei käydä suihkussa ja käytetään uima-allasta kylpyammeena, kommentoi vastaava liikunnanohjaaja Marko Tarvainen Koskikaran uimahallista. Tarvaisen mukaan uimahallit voisivat käyttää vähemmän klooria altaissa, jos uimarit peseytyisivät hyvin.

– Kloori on kuitenkin myrkky, jolla vettä desinfioidaan. Pyrimme pitämään klooriarvot pienenä, ettei uimarille tulisi punaisia silmiä tai iho-oireita, jatkaa Tarvainen.

Allasveden laatuvaatimukset on määritelty lainsäädännössä. Uimahallin henkilökunta valvoo käyttäjiä peseytymisohjeiden ja yleisestä siisteydestä annettujen ohjeiden noudattamisessa. Henkilöstö seuraa myös uima-asuista annettujen ohjeiden noudattamista.