Reuters: Venäjä lähettänyt Syyriaan aluksia, lentokoneita ja asevoimia

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier varoitti keskiviikkona Venäjää lisäämästä sotilaallista voimaansa Syyriassa.

Ulkomaat

Venäjä on viime päivinä lähettänyt Syyriaan kaksi maihinnousualusta, lisää lentokoneita sekä pienen määrän merivoimien jalkaväkeä, kertovat uutistoimisto Reutersin nimettöminä esiintyvät yhdysvaltalaislähteet.

Reutersille puhuneiden virkamiesten mukaan Venäjä lisää sotilaallista valtaansa Syyriassa, mutta maan aikeet ovat vielä epäselvät.

Viime päivinä useat tiedotusvälineet ovat raportoineet, että Venäjä olisi lisäämässä sotilaallista tukeaan Syyrian armeijalle ja tiettävästi lähettämässä maahan sotilasjoukkoja ja raskasta aseistusta.

Saksa haluaa neuvotella

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier varoitti keskiviikkona Venäjää lisäämästä sotilaallista voimaansa Syyriassa. Steinmeierin mukaan muun muassa Iranin ydinsopimus antaa mahdollisuuden poliittiselle ratkaisulle Syyriassa.

Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ilmaisi huolensa Venäjän toiminnasta Syyriassa.

– Tämä ei edistä konfliktin ratkaisua. Uskon, että on tärkeä tukea kaikkia pyrkimyksiä saada Syyrian konfliktille poliittinen ratkaisu, Stoltenberg sanoi keskiviikkona.

Saksa haluaisi aloittaa neuvottelut saadakseen lopun Syyrian sisällissodalle – Ranska puolestaan harkitsee ilmaiskuja terrorijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa. Myös Britannia olisi valmis tekemään lisää ilmaiskuja.

Venäjä ja Iran tukevat Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia. Suurin osa länsimaista vastustaa al-Assadia.

Lähteet: Reuters