Suomen itsemurhakuolleisuus Pohjoismaiden korkein – torstaina pyöräillään itsemurhien ehkäisemiseksi

Tänään vietetään kansainvälistä itsemurhien ehkäisypäivää. Rovaniemellä, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Helsingissä pyöräillään itsemurhien ehkäisemiseksi. Suomessa itsemurhakuolleisuus on huomattavasti korkeampi kuin länsimaissa keskimäärin.

Kotimaa
Kynttilä palaa ikkunan edessä. Taustalla kukkasia.
Yle

Suomen itsemurhakuolleisuus on yhä Pohjoismaiden korkein, ja huomattavasti korkeampi kuin länsimaissa keskimäärin.

Keskiviikkona vietetään kansainvälistä itsemurhien ehkäisypäivää. Ainakin Rovaniemellä, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Helsingissä pyöräillään itsemurhien ehkäisemiseksi. Helsingissä järjestetään myös seminaari itsemurhien ehkäisemisestä työpaikoilla.

Itsemurhien ehkäisypäivänä halutaan muistuttaa, että itsemurhien vähentäminen on mahdollista. Myös itsemurhiin liittyvää häpeää halutaan vähentää avoimella keskustelulla.

Rovaniemellä "Ehkäistään yhdessä itsemurhia" -tapahtuman osallistujat pyöräilevät alkuillasta kolmen sillan lenkin, jonka päätteeksi pyöräilijät sytyttävät kynttilän itsemurhan tehneiden muistolle. Kynttilä sytytetään entisen lääninhallituksen pihalle, Äiti Maa -patsaan juurelle. Tapahtuman järjestää Lapin Ensi- ja turvakodin Kriisikeskus.