Perussuomalaisten riveissä voi muhia erovyöry – "Väki on pidetty pimennossa"

Perussuomalaisten jäsenten lojaalisuus on koetuksella. Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun ja Uudenmaan piirin piirisihteerin lähtö puolueesta voivat aiheuttaa eroamisvyöryn, arvioi Uudenmaan piirin puheenjohtaja. Molemmat jo erosta ilmoittaneet perustelevat päätöstään hallituksen leikkauspäätöksillä.

Kotimaa
Perussuomalaiset kampanjoivat lauantaina Lohjan torilla.
Yle

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo on pettynyt piirisihteeri Teijo Petäjärven eroamiseen puolueesta. Sinisalo kuitenkin ymmärtää hänen perustelujaan.

– Koko perhe on vuorotyötä tekeviä ja nyt kun hallitukselta on tullut näitä esityksiä, se oli viimeinen tikki, joka sai hänet päätymään eroilmoitukseen.

Petäjäjärven lisäksi helsinkiläisvaltuutettu Rene Hursti jätti eropyynnön perussuomalaisille keskiviikkona. Hurstin mukaan puolue ei ole nää vähäosaisten asialla, kun se osallistuu hallituksen leikkauspäätöksiin.

Ilmassa pettymystä...

Sinisalo sanoo tietävänsä, että Hurstin ja Petäjäjärven kaltaista liikehdintää on puolueessa. Kolmen kuukauden hallitusvastuu alkaa näkyä kentällä.Hallitus on tehnyt paljon päätöksiä, jotka sotivat monen perussuomalaisen perusarvoja vastaan.

– Ihmiset ajattelevat, ovatko he tulleet petetyksi tehdessään vaalityötä perussuomalaisille ja ajaessaan vaaliohjelmaa.

... ja lumivyöryefektiä

Piirin puheenjohtaja myöntää, että ilmassa on lumivyöryefektin tunnelmaa. Hän pelkää, että jotkut jäsenet seuraavat Hurstin ja Petäjäjärven esimerkkiä.

– Juttelin viimeksi tänään erään paikallisyhdistyksen puheenjohtajan kanssa ja myös hän harkitsee lähtöä puolueesta ihan näillä samoilla perusteilla kuin Petäjäjärvi esitti piirihallitukselle. Mutta toivoisin että siihen ei mentäisi.

Väki pidetty pimennossa

Kenttäväen keskuudessa on suurta tyytymättömyyttä erityisesti siitä, että puolueelta ei tule mitään tietoa siitä missä tällä hetkellä mennään. Kaikki tieto tulee median kautta.

Leikkauspäätöksiä ei perustella jäsenistölle mitenkään. Tietoa ei jaeta sen paremmin puoluetoimistosta kuin eduskuntaryhmästäkään, Sinisalo sanoo.

– Voi sanoa suoraan, että meitä pidetään tällä hetkellä pimennossa. Kenttäväki tuntee nyt olevan yksin tämän asian kanssa.

"Miksi me olemme mukana?"

Perussuomalaisten ministereiden ja muun johdon perustelut hallituksen linjauksista eivät vakuuta Sinisalon mukaan kenttäväkeä. Tämä kävi ilmi piirihallituksen keskiviikkoisessa kokouksessakin.

– Päätöksiä ei ymmärretä, koska niiden taustoista ei ole mitään tietoa. Uskon että kentän mieliala muuttuu kun niistä saadaan selko.

Piirin puheenjohtajaakin puolueen hyväksymät leikkauslistat arveluttavat.

– Kyllä ne aika paljon sotivat perussuomalaisten vanhaa poliittista ja vaaliohjelmaa vastaan. Ja tähän kenttäväki haluaisi selvityksen, miksi me olemme mukana tällaisessa. Kun ei ole tietoa, se aiheuttaa paljon juoruja ja epäselvyyksiä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus