Provosoiville banderolleille äkkilähtö: "Tällaisia lakanoita ei tienvarteen"

Valtatie 8:n varteen Porin pohjoispuolelle ilmestyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä maahanmuuton vastaisia banderolleja. Lakanat poistetaan tien varresta.

Kotimaa
Valtatien varressa banderolli, jossa lukee "Islam tuhoaa Suomen"
Matti Kauvo / Yle

Porin pohjoispuolelle valtatie kahdeksan varteen ilmestyneet maahanmuuton ja islamin vastaiset lakanat poistetaan pikavauhtia.

Apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola kertoo, että lakanat on päätetty poistaa. Tienpitäjä eli ely-keskus on luvannut hakea lakanat pois.

Toiseen kankaaseen oli kirjoitettu "Islam tuhoaa Suomen" ja toiseen "Turvaa lastesi tulevaisuus. Sano ei maahanmuutolle".

"Häiriötä liikenteelle"

Banderollin tekstit sinänsä eivät Vuolan mukaan riko lakia.

Ilmeisesti tekstit eivät ole suoranaisesti rikoslain vastaista kiihottamista.

Apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola

– Vuorossa oleva yleisjohtaja sopi, että liikenteelle vaaralliset plakaatit poistetaan ja niitä ollaan käsittääkseni jo poistamassa, jos ei ole jo poistettu. Ilmeisesti tekstit eivät ole suoranaisesti rikoslain vastaista kiihottamista, mutta sopimattomia ne saattavat olla, Vuola sanoo.

Tampereella selvitettiin loppukesästä samanlaista tapausta, kun uusnatsit pystyttivät kaupungin maille pysyttämästä banderollista. Myös Lounais-Suomen poliisin alueella on ollut joitakin vastaavanlaisia tapauksia.

– Missään tapauksessa tällaisia lakanoita ei saa liimailla tien varteen. Se on kiellettyä, koska lakanat saattavat haitata liikennettä, apulaispoliisipäällikkö Vuola sanoo.