Ulla Ylläsjärvi on vuoden 2015 kellokas

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys on valinnut vuoden 2015 kellokkaaksi Kolarin terveyskeskuksen johtavan lääkärin Ulla Ylläsjärven. Yhdistyksen mukaan Ylläsjärvi on johtanut Kolarin terveyskeskusta innovatiivisella ja pitkäjännitteisellä kehittämisotteella yli 20 vuoden ajan.

Kolari

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys jakaa vuosittain sosiaali- ja terveysturvapäivien yhteydessä vuoden kellokas -huomionosoituksen henkilölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti edistänyt lappilaisten hyvinvointia.

Yhdistys sanoo, että tämän vuoden valinnalla se haluaa nostaa esille laaja-alaisen, poikkihallinnollisen, pitkäjänteisen ja ammattitaitoisen yhteistyön merkitystä kunnan sosiaali- ja terveystoimessa ihmistien hyvinvoinnin ja selviytymisen tukemisessa sekä ehkäisevän työn tärkeyden.

Vuoden 2015 kellokas on Kolarin terveyskeskuksen johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi. Yhdistyksen perustelujen mukaan Ylläsjärvi on yli kahdenkymmen vuoden ajan johtanut innovatiivisella ja pitkäjännitteisellä kehittämisotteella Kolarin terveyskeskusta.

Hän on ollut luomassa ns. Kolarin mallia, missä monialaisella yhteistyöllä ja tehtävien jakamisella on voitu auttaa kuntalaisia saamaan entistä parempia palveluita.

Ylläsjärvi on mukana myös mm. Lapin sairaanhoitopiirin Perusterveydenhuollon yksikön toteuttamassa sote-uudistusprosessissa vastaamalla yhden valmistelutyöryhmän vetämisestä.