Eero Markkanen hänelle tehdystä nimikkoruuasta: "Hieno kunnia"

Lapin Martat halusivat toivottaa Espanjasta Lappiin pelaamaan siirtyneen Eero Markkasen tervetulleeksi. Martat tekivät hänelle nimikkoannoksen Chorizoporonkäristys ´A la Eero Markkanen. Nimikkoruuan kohde pitää hänen mukaan nimettyä ruokaa kunnia-asiana.

Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Eero Markkasen nimikkoruuassa yhdistyvät Lapin ja Espanjan parhaat maut, chorizo ja poronkäristys.

– Onhan se hieno kunnia että Martat tekevät ruuan minua varten ja toivottavat tervetulleeksi, Markkanen sanoo äänessään kiitollisuutta.

Chorizon valinta Markkasen nimikkoruuan raaka-aineeksi miellyttää pelaajaa. Espanjalainen makkara on hänelle tuttua.

– Chorizoa tuli syötyä Espanjassa ollessa. Se on hyvää, koska tykkään mausteisesta ruuasta, Markkanen kertoo makumieltymyksistään.

Kauha käteen

Myös lappilainen perinneruoka poronkäristys on tuttu. Mies sunnittelee kokeilevansa hänelle suunniteltua perinneruokaa.

– Kyllähän sitä voisi kokeilla. Yleensä teen pastoja ja mitä nyt ikänä kaapista löytyy. Poronkäristyksestä tykkään paljon.

– Saa nähdä mille chorizo ja poronkäristys maistuvat yhdessä, Markkanen suunnitelee pohtien kulinaristisen maailman valloittamista.