Radiojuontajat vapaaehtoisina vastaanottokeskuksessa – video

Harjavallan vastaanottokeskuksen johtaja Juha Suoramaa on ilahtunut satakuntalaisten auttamishalusta. Yhteydenottoja tulee päivittäin. Yle Satakunnan toimittajat Pipsa Uutto ja Rami Koivula viettivät iltapäivän kasaamalla vastaanottokeskuksen sänkyjä.

turvapaikanhakijat
Mies ja nainen hymyilevät teräksisten kerrossänkyjen edessä.
Pipsa Uutto ja Rami Koivula kasasivat sänkyjä Harjavallan vastaanottokeskuksessa.

Yle Satakunnan toimittajat Pipsa Uutto ja Rami Koivula halusivat antaa oman panoksensa Harjavallan vastaanottokeskuksessa tehtävään vapaaehtoistyöhön. Kaksikko työskenteli keskuksessa muutaman tunnin tiistaina iltapäivällä. Tehtäväksi annettiin teräksisen kerrossängyn kasaaminen.

Harjavallan vastaanottokeskus perustettiin kiireellä elokuun lopulla. Aluksi keskusta pyöritetään vapaaehtoisvoimin, koska varsinaisten työntekijöiden rekrytointi on kesken. Keskukseen tulee yhteensä 64 huonetta ja petipaikkoja noin 260 turvapaikanhakijalle.

Vastaanottokeskuksen johtajan Juho Suoramaan mukaan vapaaehtoistyö on ollut pikavauhtia avatulle keskukselle elintärkeää.

– Ilman vapaaehtoisia meillä ei olisi ollut täällä ketään vastaanottamassa turvapaikanhakijoita.

Suoramaa on ilahtunut satakuntalaisten auttamishalusta.

–Yhteydenottoja tulee päivittäin. Asukkaille on tarjottu muun muassa vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Torstaina on jo ensimmäiset futikset.

Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä vastaanottokeskukseen tai Suomen Punaiseen Ristiin. Tietoa mahdollisuuksista löytyy myös SPR: (siirryt toiseen palveluun)n nettsivuilta.