Oikeus hylkäsi Utajärven talopalon kaikki syytteet - syyttäjä harkitsee valittamista

Oulun käräjäoikeus on hylännyt syytteet, jotka nostettiin Utajärvellä tapahtuneen omakotitalon tulipalon johdosta. Tulipalossa menehtyi kaksi ihmistä. Syyttäjä vaati keski-ikäiselle miehelle 15 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjä harkitsee valittamista Rovaniemen hovioikeuteen.

Utajärvi
Oulun poliisi- ja oikeustalo ja sen pysäköintialue.
Oulun oikeustalo.Tiina-Leena Kurki / Yle

Oulun käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet, jotka oli nostettu Utajärvellä maaliskuussa tapahtuneen omakotitalon tulipalon johdosta. Tulipalossa menehtyi kaksi miestä ja talo paloi korjauskelvottomaksi.

Syyttäjä vaati 48-vuotiaalle miehelle 15 vuoden vankeusrangaistusta tuhotyöstä ja kahdesta taposta. Syyttäjä esitti toissijaisina syytteinä yleisvaaran tuottamuksen ja kaksi törkeää kuolemantuottamusta.

Mies kiisti kaikki syytteet oikeudenkäynnissä.

Käräjäoikeus antoi jutusta kansliatuomion torstaina ja määräsi, että vangittuna oleva mies on päästettävä vapaaksi.

Käräjäoikeus katsoi, että tulipalon syttymissyytä ei pystytty selvittämään.

Syytteessä ollut mies myönsi heittäneensä suutuksissaan puoliksi palaneen sätkätupakan kohti talon kuistia ja samalla ajatelleensa talon polttamista.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana, että tulipalo olisi syttynyt miehen heittämästä sätkästä, sillä se oli heitetty kuistia kohti illalla noin kello 19. Talon havaittiin olleen tulessa yöllä noin kello 23.20.