Uusi leipomo aloittaa Rovaniemellä – työllistää yhteensä 13 henkilöä

Uusi leipomo aloittaa toimintansa Rovaniemellä perjantaina. Lapin Leipomon yksi perustajista on viime talvena Rovaniemellä lakkautetun Vaasan leipomon pitkäaikainen tuotantopäällikkö Ari Keränen. Hän luonnehtii leipomoaan Lapin mittapuussa suureksi. Yritys työllistää kolmen omistajan lisäksi kymmenen muuta henkilöä, joukossa Vaasan leipomosta työttömäksi jääneitä.

leipomoteollisuus
Uuden leipomon perustaja Ari Keränen
Sylillinen ruisleipää ja uuden leipomon perustaja Ari Keränen. Miehellä on pitkä kokemus leipomoalalta. 27 vuotta hän toimi Rovaniemellä Vaasan leipomon tuotantopäällikkönä. Vaasa lopetti Rovaniemellä ja Ari innostui omasta leipomosta.Jorma Korhonen / Yle
Uuden leipomon perustaja Ari Keränen
Leipomon perustajaa ja toimitusjohtajaa Ari Kerästä haastattelee Jorma Korhonen.

Lapin Leipomo sijoittuu vuokratiloihin Rovaniemen eteläkeskuksen teollisuusalueella. Tilat ovat aiemmin olleet virvoitusjuomatehdas Koffin käytössä.

Ari Keräsen rinnalla uuden leipomon omistajina ovat Jukka-Pekka Saarelainen ja Minna Yritys. Saarelainen on leipomoalan ammattiopettaja ja Yritys työskentelee kaupallisella puolella atk-tehtävissä. Hän hoitaa leipomon taloushallinnon.

Lajissaan harvinainen investointi Lapissa

Ari Keränen kumppaneineen tekee siinä mielessä historiaa, että tämän suuruusluokan leipomoinvestointi on varsin harvinainen Lapissa. Etelä-Suomessa tavallisempi, mutta ei uusia leipomoja sielläkään kovin tiuhaan synny.

Keränen täsmentää investoinnin rahallista arvoa sanomalla, että "kaikki omat taskut on nurin käännetty".

– Toki saimme tähän tukirahaa, että se helpotti. Leipomon laiteet, taikinakoneet ja muut härvelit ovat varsin kalliita. Uutta meillä on paljon, mutta onneksi tarjolla on myös hyvää käytettyä kalustoa.

Tuotevalikoima ja markkina-alue  laajenevat vähitellen

Keränen sanoo, että rakennuksen kimpussa on saanut kovasti touhuta, jotta siitä on saatu nykyaikainen leipomo.

– Ja touhuta pitää vieläkin, mutta paremmalla puolella olemme ja perjantaina pääsemme aloittaman tuotannollisen toiminnan.

Yritys lähtee liikkeelle suppealla tuotevalikoimalla, mutta laajentaa sitä ajan edetessä.

– Ruisleipähän se on avaustuote; ruispalat ja pyöreä leipä, toki vaaleaakin leipää tulee ja rieskaa. Kahvileipä- ja pullapuoli astuvat kuvaan myöhemmin, Keränen sanoo.

Uuden leipomon tuotteita löytyy aluksi Rovaniemeltä, mutta toimitusjohtaja Ari Keräsen mukaan markkina-alueeksi tavoitellaan koko Lappia.

– Kuljetusten järjestäminen on oma taiteenlajinsa, mutta keinot löytyvät kaikkeen.

Lisätty muut omistajatiedot.