Turvapaikanhakijoille virtaa lahjoituksia – SPR:ltä loppuivat säilytystilat Savo-Karjalassa

Kansalaisissa herännyt turvapaikanhakijoiden auttamishalu on tuonut mukanaan positiivisen ongelman. SPR:n Savo-Karjalan piiri ei voi ottaa tällä hetkellä uusia tavaralahjoituksia vastaan, koska sillä ei ole säilytystiloja. Lisäksi Kontti-tavarataloon halutaan tuoda tavaroita, jotka on tarkoitettu Paiholaan saapuville turvapaikanhakijoille. Kontissa tuotteet menevät kuitenkin aina myyntiin.

turvapaikanhakijat
Joensuun Kontti pursuaa avustuksista.
Kansalaisissa herännyt turvapaikanhakijoiden auttamishalu on tuonut mukanaan positiivisen ongelman. SPR:n Savo-Karjalan piiri ei voi ottaa tällä hetkellä uusia tavaralahjoituksia vastaan, koska sillä ei ole säilytystiloja.

Pakolaisten hätä on herättänyt kansalaisten auttamishalun.

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiriin tulvii päivittäin lukuisia tarjouksia erilaisista lahjoituksista tuleville turvapaikanhakijoille.

Myös SPR:n Joensuun Kontti-kierrätystavarataloon on tuotu viime päivinä selvästi tavanomaista enemmän tavaraa.

– Voidaan oikeasti tällä hetkellä sanoa, että sitä tavaraa on tullut kiitettävästi, myymälänhoitaja Sointu Hyttinen kertoo.

Konttiin viedyt lahjoitukset menevät myyntiin

Konttiin tulee päivittäin useita kyselyjä siitä, että voiko kierrätystavaratalon kautta lahjoittaa tavaraa SPR:n ylläpitämälle Paiholan vastaanottokeskukselle.

Sointu Hyttinen sanoo, että jos joku haluaa lahjoittaa esimerkiksi vaatteita ja astioita suoraan vastaanottokeskukselle, Kontti-tavaratalo ei ole silloin oikea osoite.

Meillä nämä tuotteet menevät suoraan Kontin toiminnan mukaisesti myyntiin.

Sointu Hyttinen

– Kontti ei ole se oikea tie lahjoittaa sinne. Meillä nämä tuotteet menevät suoraan Kontin toiminnan mukaisesti myyntiin.

Kontin tuloksesta 50 prosenttia käytetään Punaisen Ristin piirien paikalliseen ohjelmatyöhön. 25 prosenttia menee katastrofirahastoon ja 25 prosenttia Kontti-ketjun kehitystyöhön.

Turvapaikanhakijoille tarkoitetut lahjoitukset kulkevat SPR:n Savo-Karjalan piirin kautta, joka ei säilytystilojen puutteen vuoksi pysty tällä hetkellä vastaanottamaan uusia lahjoituksia. Mahdollisesta keräyksestä SPR ilmoittaa myöhemmin nettisivuillaan.

SPR ottaa tällä hetkellä nettilomakkeella tiedot lahjoitettavista tavaroista. Kuljetukset järjestetään lahjoittajilta suoraan vastaanottokeskukseen syys-lokakuun vaihteessa.

Kontiolahden Paiholan vastaanottokeskus avataan lokakuun alussa.

Lisätty 11.9.2015 kello 17.30 kappale: "SPR ottaa tällä hetkellä kuitenkin..."