Turun yliopisto sitoutuu vahvasti Porin yliopistokeskukseen

Turun yliopisto laajentaa kauppakorkeakoulun opetusta Porissa. Pori osallistuu kustannuksiin 200 000 euroa.

Pori
Porin yliopistokeskus sijaitsee Puuvillassa.
Tytti Rintanen / Yle

Turun yliopisto kasvattaa sisäänottoaan Porin yliopistokeskuksessa. Tällä hetkellä Turun yliopisto ottaa Porissa sisään kauppakorkeakouluunsa 40 ja jatkossa 60 opiskelijaa vuodessa.

Samassa yhteydessä Porin kaupunki ja Turun yliopisto ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen yliopiston jatkamisesta Porissa. Tähän saakka sopimus on ollut määräaikainen.

– Tämä signaloi molemmille osapuolille sitä, että haluamme kehittää toimintaa pitkäjänteisesti, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

Pori rahoittaa

Pori antaa yliopistolle vastineeksi 200 000 euroa vuodessa kasvavan opiskelijamäärän tuomien kustannusten kattamiseen. Uudessa sopimuksessa myös tradenomien erillisvalinta loppuu nykymuodossaan ja maisteriohjelmia muutetaan.

– Maisteriohjelmien läpäisyssä on ollut toivomisen varaa. Koska niitä on ollut nyt useita, se on hajottanut opetusta turhankin paljon, Väänänen sanoo.

Turun yliopisto järjestää Porin yliopistokeskuksessa mkauppakorkeakoulun opetuksen lisäksi kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman. Porin kaupunginhallitus päättää sopimuksen hyväksymisestä maanantaina.