Viisikymppisessä Hakametsän hallissa pelataan vielä monta vuotta – ravintolat kaipaavat päivitystä

Tampereen Hakametsän hallissa pystytään hyvin pelaamaan jääkiekkoa, mutta moni asia on muualla paremmin. Seuraavaksi Ilves ja Tappara päivittävät todennäköisesti ravintolapalveluja. Isoja remontteja ei ole tulossa.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

Hakametsän nykykunto vastaa vertauskuvallisesti viisikymppistä miestä. Perustukset on kunnossa, mutta vaatii tietyissä asioissa päivitystä.

Esa Honkalehto

50-vuotias Tampereen Hakametsän halli on riittävän hyvässä kunnossa lauantaina alkavaa kiekkokautta varten, mutta joissakin asioissa aika on ajanut hallin ohi.

Kun Hakametsä 60-luvulla rakennettiin, yleisön vaatimustaso oli toisenlainen kuin nykyään.

– Hakametsän nykykunto vastaa vertauskuvallisesti viisikymppistä miestä, vaikkapa allekirjoittanutta. Perustukset on kunnossa, mutta vaatii tietyissä asioissa päivitystä, sanoo Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Muutama vuosi sitten Hakametsään tehtiin kulma-aitiot. Täksi kaudeksi Tappara ja Ilves teettivät uusiksi hallin langattomat yhteydet, jotta nykyajan älypuhelinta käyttävä lätkäfani saa somekuvansa ja -videonsa jaettua.

Seuraavaksi päivitetään todennäköisesti ravintolapalveluja. Suuria remontteja Hakametsään ei ole viime vuosina tehty eikä tehdä tulevaisuudessakaan.

– Päivityksessä täytyy olla siinä mielessä realistinen, että ensin pitää tietää kuinka pitkään toimintaa Hakametsässä vielä pyöritetään, Honkalehto sanoo.

Hakametsässä pelataan vielä ainakin viisi vuotta

Hakametsän tulevaisuus riippuu ennen kaikkea siitä, milloin Tampereen keskustaan, rautatien päälle suunnitellusta areenasta tulee totta. Alun perin uuden hallin piti valmistua vuoden 2012 jääkiekon MM-kisoihin. Aikataulu viivästyi, koska Tampereen Keskusareena Oy ei saanut rahoitusta kasaan.

Vuoden 2014 lopussa rakennusyhtiö NCC vetäytyi keskusareenan rakentamisesta. Tämän vuoden elokuussa kaksi yritysryhmää jätti Tampereen kaupungille hakemuksen monitoimiareenan toteuttamiseksi.

Tavoitteena on nyt, että areena valmistuisi vuonna 2020.