"Luottamus toisiin pelaajiin ja yleisöön on kova" – pesäpalloilija uskoo, että yleisö säilyttää malttinsa kolmannessa finaalissa

Pelaajien tunteet kuohuivat viime viikonloppuna Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon ottelussa. Kosti Rautiainen Sotkamon Jymystä uskoo, että niin pelaajat kuin yleisökin säilyttävät malttinsa lauantaina Vimpelissä pidettävässä kolmannessa finaaliottelussa.

urheilu
Kosti Rautiainen Sotkamon jymy
Tomi Hänninen

Superpesiksen mestaruus on viikonloppuna katkolla, kun Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon finaalisarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina. Voitot ovat ennen lauantain peliä tasan 1–1.

Viime viikonloppuna pelaajien tunteet kuumenivat kentällä. Tulevan viikonlopun otteluihin kuitenkin varaudutaan tavanomaisin turvatoimin.

Molemmista seuroista kerrotaan, että turvatoimia kiristetään finaaliotteluissa, koska katsojia on paljon ja sarjan ratkaisu lähestyy. Järjestysmiehiä on enemmän kuin muissa otteluissa. Viime viikonlopun sanaharkka kentällä ei kuitenkaan vaikuta turvajärjestelyihin.

– Sotkamossa ja varmaan monessa muussakin paikassa on järjestyksenvalvojat paikalla. Totta kai siihen varaudutaan, tuleeko siellä jotain yhteenottoja, mutta tuskin niitä tulee normaalia enempää tänäkään viikonloppuna, sanoo Kosti Rautiainen Sotkamon Jymystä.

– Lauantai on päivä, jolloin on paljon kansaa ja innokkaita ihmisiä liikkeellä. Luulen kuitenkin, että maltti säilyy myös kannattajien puolella.

Rautiainen on ulkokentällä kakkosvahti, ja pelaa sisäpelissä numerolla viisi.

Sanalliset yhteenotot kuuluvat peliin

Monen urheilulajin kannattajat suhtautuvat peleihin intohimoisesti. Rautiainen sanoo, että myös pesäpallofanit ovat innokkaita.

Ei ole kyse siitä, että tässä verissä päin taistellaan, vaan se on pelin henki, että saa haastaa toisen mukaan.

Kosti Rautiainen

– Kannatuskulttuureissa voi sitten olla eroja lajien välillä, että otetaanko sinne jotaki soihtuja ja banderolleja mukaan. Pesäpallofanien innokkuudesta on osoituksena se, miten hyvin he reissaavat mukana pelireissuilla ja ovat kannattamassa joukkueita myös vieraskentillä, Rautiainen sanoo.

Viikonlopun peleihin odotetaan tuhansia ihmisiä katsomaan. Pelaajat ja yleisö ovat myös otteluissa lähellä toisiaan. Rautiaista ei ole pelottanut, että joku yleisössä voisi aiheuttaa vaaratilanteita otteluissa.

– Luottamus toisiin pelaajiin ja yleisöön on sillä tavalla kova, että tiedetään, että kuitenki vaan pelataan pesäpalloa. Vaikka siellä otetaankin sanallisesti yhteen, se kuuluu siihen pelin henkeen. Pelin tai sarjan jälkeen kätellään toisemme. Ei ole kyse siitä, että tässä verissä päin taistellaan, vaan se on pelin henki, että saa haastaa toisen mukaan.

– Oikeastaan on sitä kivempi, mitä lähempänä ollaan yleisöä. Siten yleisön kanssa pääsee vuorovaikutukseen.