Vedenkeittokehotus jatkuu Pelkosenniemellä osittain

Verkostovettä ei tarvitse enää keittää Pelkosenniemellä Pyhätunturin alueella eikä Pyhäjärven kylässä. Sen sijaan verkostovesi tulee yhä keittää Saunavaaran ja Arvospuolen alueella sekä Pelkosenniemen vesiosuuskunnan vedenjakelualueella Pelkosenniemen kirkonkylässä ja Kairalassa.

Pelkosenniemi

Pelkosenniemellä Pyhätunturin alueella ja Pyhäjärven kylässä verkostovedestä otetut ensimmäiset mikrobiologiset näytteet ovat olleet puhtaita. Verkostovettä voi siellä käyttää nyt normaalisti.

Sen sijaan verkostovesi tulee yhä keittää Saunavaaran ja Arvospuolen alueella sekä Pelkosenniemen vesiosuuskunnan vedenjakelualueella Pelkosenniemen kirkonkylässä ja Kairalassa.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Verkostovettä voi käyttää sellaisenaan peseytymiseen sekä astianpesu- ja pyykinpesukoneissa. Astioiden käsinpesuun tulee käyttää mahdollisimman kuumaa vettä, ja astioiden tulee kuivua ennen käyttöönottoa. Hampaiden pesuun tulee käyttää keitettyä vettä.

Vettä kloorataan yhä

Pyhä-Luosto Vesi Oy jatkaa edelleen verkostoveden kloorausta. Kloorauksesta saattaa aiheutua haju- ja makupoikkeamia. Desinfioinnissa käytettävä kloorimäärä ei ole terveydelle haitallista ihmisille eikä eläimille.

Kloorille herkistyneet henkilöt voivat kuitenkin halutessaan käydä peseytymässä Hotelli Luostotunturin Ametistikylpylässä.

Pyhä-Luosto Vesi Oy:n vedenjakelupiste on avoinna Pelkosenniemen paloasemalla päivittäin klo 8-20. Pyhän paloasemalla ei ole enää vedenjakelupistettä.