Mannerheim-fiasko vei Mikko Nousiaiselta vuosien työt: "Selvisin hengissä"

2 yötä aamuun -elokuvan ohjaaja Mikko Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon tällä viikolla Montrealin elokuvajuhlilla. Elokuvan pääosanesittäjälle Mikko Nousiaiselle kansainvälistä nostetta saanut elokuva merkitsee nousua Mannerheim-katastrofista.

elokuvat
Mikko Nousiainen.
Tähtihetkessä 2 yötä aamuun -elokuvan näyttelijä Mikko Nousiainen ja ohjaaja Mikko Kuparinen kertoivat elokuvat menestyksestä ulkomailla.

Liettuassa kuvattu 2 yötä aamuun saapuu kotimaan elokuvateattereihin ensi vuonna. Elokuvassa Mikko Nousiainen esittää suomalaista muusikkoa, joka rakastuu työmatkalla ranskalaisnaiseen. Pikaromanssi saa odottamattoman käänteen kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen.

Englanninkielisessä elokuvassa Nousiaisen vastanäyttelijä on Cannesissakin palkittu kanadalais-ranskalainen näyttelijä Marie-Josée Croze.

Nousiaiselle viime vuodet eivät ole olleet uran kannalta helppoja. Näyttelijä oli kiinnitetty kohutun Mannerheim-elokuvan päärooliin, mutta elokuva kaatui rahoitusongelmiin. Epäonninen projekti oli kova paikka näyttelijälle.

– Olin niin pitkään mukana, toivoin ja elin sitä. Mutta se kasvatti aika paljon, selvisin siitä hengissä. Nyt olen taas vähän vahvempi, sanoo Nousiainen Aamu-tv:n Tähtihetkessä.

2 yötä aamuun nosti Nousiaisen jälleen jaloilleen.

– Kävin juuri myös kuvaamassa Makedoniassa kansainvälisen elokuvan. Nämä ovat parantaneet niitä arpia, joita Mannerheimista jäi.

Nousiaista ei ole juuri nähty viime vuosina valkokankaalla Mannerheimin takia. Edellinen elokuvapäärooli oli vuonna 2012 Kuparisen esikoiselokuvassa Rakkauden rasvaprosentti.

– Olin turhan ehdoton, kieltäydyin töistä aika paljon. Halusin keskittyä vain Mannerheimiin. Sitten kävikin niin, että tuli vuoden paussi näyttelemisestä.

Näyttelijä kertoo olevansa nyt kiinnostunut erityisesti kansainvälisestä urasta.