Moottoripyöräjengin jäseniä epäillään venevarkauksista – poliisi hinasi veneet takaisin omistajilleen

Heinolassa kesällä tehdyt lukuisat vene- ja perämoottorivarkaudet ovat selviämässä. Poliisi epäilee, että rikossarjan takana on kaksi moottoripyöräjengi Cannonball Heinolan jäsentä.

veneet
Terhi-perämoottori veneen perässä
Vilma Ruokoski / Yle

Hämeen poliisi on selvittänyt Heinolassa kesällä tehtailtujen vene- ja perämoottorivarkauksien sarjan.

Muun muassa elokuun 17. ja 18. päivän välisenä yönä Kymenvirran rannalta vietiin yksi moottorivene ja toinen omistajan pihalta trailereineen. Anastetun omaisuuden arvo nousee 25 000 euroon.

Elokuussa heinolalaiseen teollisuushalliin tehdyssä etsinnässä löytyi useita anastettuja veneitä, perämoottoreita, trailereita, peräkärry sekä muuta omistajilta luvatta vietyä tavaraa.

Hallista löytyi muun muassa vuorokautta aikaisemmin anastettu arvokas moottorivene ja sen kanssa samanaikaisesti viety traileri. Hallista löydetyt veneet hinattiin poliisiautoilla omistajien laitureihin ja pihoille.

Teollisuushallilla poliisi otti kiinni heinolalaisen miehen, jonka Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut muun muassa todennäköisin syin epäiltynä törkeisiin varkauksiin.

Jutussa on otettu kiinni myös toinen mies, joka on tällä hetkellä pidätettynä. Häntä poliisi aikoo esittää vangittavaksi epäiltynä useista eri omaisuusrikoksista.

Molemmat miehet ovat kertoneet olevansa Cannonball Heinolan jäseniä.