Rinne: SDP harkinnut työväentaloja turvapaikanhakijoiden käyttöön

Tällä hetkellä henkilökohtainen mahdollisuuteni on auttaa turvapaikanhakijoita taloudellisesti, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Ykkösaamun haastattelussa lauantaina.

politiikka
Antti Rinne Ykkösaamun vieraana.
Ilkka Kemppinen / Yle

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo herättäneensä puolueessaan keskustelua siitä, pystyttäisiinkö esimerkiksi työväentaloja tarjoamaan turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Rinteeltä kysyttiin Ylen Ykkösaamun haastattelussa tänään lauantaina, mitä hän itse on valmis tekemään tai jo tehnyt turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

– Olen SDP:n piirissä herättänyt keskustelua siitä, että kun meillä on toistasataa työväentaloa, olisiko niissä sitten paikkoja, joilla SDP puolueena pystyisi auttamaan.

– Tällä hetkellä henkilökohtainen mahdollisuuteni on auttaa taloudellisesti, hän vastasi kysymykseen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi viikko sitten Ykkösaamussa, että hän antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Samalla Sipilä haastoi kaikki suomalaiset pohtimaan, mitä voisivat tehdä turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

Rinne totesi keskustelleensa vastaavista toimista puolisonsa kanssa.

– Mehän asumme omakotitalossa, jossa on yläkerta, meillä on ollut parhaimmillaan neljä muksua huushollissa, [yläkertamme] on tyhjänä. Olemme miettineet sitä, voisimmeko tarjota jollekin perheelle [siitä] asunnon.

– Mutta kun tähän liittyy se, että pitäisi pystyä auttamaan myös kotouttamista ja työni on sellainen, että kotiin tullaan illalla [kello] 23 ja lähdetään aamulla kuuden aikaan, vaimolla on vähän samanlainen tilanne, me emme tällä hetkellä pysty sitä järjestämään, Rinne sanoi.