1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luomu kiinnostaa taas – valikoiman kasvun myötä tarjolla yhä enemmän tuotteita

Pohjois-Pohjanmaalla Ruukin perinteiset luomumarkkinat houkuttivat kävijöitä maaseutuopiston maille. Sadonkorjuutuotteet kiinnostavat yhä enemmän.

Kotimaan uutiset
Ruukissa kiinnostivat luomutuotteet.

Luomutuotteilla on taas kysyntää. Luonnon antimet olivat esillä 19. kertaa, kun esillä olivat sadonkorjuutuotteiden ohella luonnonmarjat, sienet ja luonnonyrtit. Kävijöitä helli lämmin ja aurinkoinen syyssää, ja perunat ja sipulit tekivät kaupaansa.

Ruukin kyläyhdistyksen kyläaktiivi Minna Luoma tervehti kävijöitä tyytyväisenä.

Välillä oli hiljaisempaa, mutta nyt näyttää paremmalta.

Minna Luoma

– Luomulla menee taas paremmin. Välillä oli hiljaisempaa, mutta nyt näyttää paremmalta. Luomutuotteita on tarjolla paljon ja näyttääpä kauppakin käyvän, kertoo Luoma.

Maamme ainoat jokavuotiset luomumarkkinat järjestettiin Ruukissa jo 19. kertaa. Vuonna 2016 on luvassa juhlavuosi, joten siihen panostetaan entistä enemmän.

– Tämänvuotiset markkinat ovat ikäänkuin kenraaliharjoitus ensi vuotta varten. Juhlavuodeksi on suunnitteilla vielä isompi tapahtuma, kertoo kyläaktiivi Minna Luoma.

Tapahtuman jörjestävt Ruukin kyläyhdistys ry, Siikajoen kunta, Ruukin maaseutuopisto, Pohjois-Pohjanmaan luomuyhdistys ry, Luonnonvarakeskus Ruukki, Siikajoen 4H, Raahen seurakunta ja MTK Ruukki.

Lue seuraavaksi