Kymmeniä kuoli räjähdyksissä Intiassa

Ravintolassa käytössä ollut kaasusäiliö räjähti aamuruuhkan aikaan ja sen seurauksena lähistölle varastoidut räjähteet aiheuttivat toisen räjähdyksen.

Ulkomaat
Paikalliset asukkaat tutkivat kaasuräjähdyksen aiheuttamaa tuhoa Intian Madhya Pradeshissa
Paikalliset asukkaat tutkivat kaasuräjähdyksen aiheuttamaa tuhoa Intian Madhya Pradeshissa lauantaina.AFP

Ainakin 89 ihmistä on kuollut kahdessa peräkkäin sattuneessa räjähdyksessä Intian keskiosissa Madhya Pradeshin osavaltiossa sijaitsevassa Petlawadin kaupungissa. Uutistoimisto AFP:lle puhunut poliisiviranomainen sanoi aiemmin eri raportteihin perustuen, että kuolleita olisi jopa 104, mutta myöhemmin hän korjasi uhrilukua pienemmäksi.

Myös tiedot loukkaantuneiden määrästä vaihtelevat, mahdollisesti loukkaantuneita on jopa noin 100 ja heistä 20 olisi loukkaantunut kriittisesti.

Räjähdys sattui aamuruuhkan aikaan kaupungin linja-autoaseman vieressä sijaitsevassa ravintolassa, jossa lukuisat ihmiset olivat aamiaisella.

Ravintolassa käytössä ollut kaasusäiliö räjähti, minkä seurauksena joko ravintolaan tai sen viereiseen rakennukseen varastoidut kaivostoiminnassa käytetyt räjähteet räjähtivät myös.

Alueella on paljon kaivosteollisuutta. Räjähteet oli poliisin mukaan varastoitu laittomasti, mutta lisätutkimukset olisivat tarpeen tapahtumien selvittämiseksi.

Useat läheiset talot vaurioituivat räjähdyksessä ja lukuisia lähialueen asukkaita evakuoitiin kodeistaan.

Keittiöissä käytettävien kaasusäiliöiden räjähdykset ovat melko yleisiä Intiassa ja ne vaativat usein myös kuolonuhreja, mutta näin suuret uhriluvut ovat harvinaisia.

Lähteet: AFP, AP, Reuters