Hyppää sisältöön

Kaivosmiehiä jäi loukkuun kaivokseen räjähdyksen jälkeen Ruotsissa

Kaksi ihmistä jäi loukkuun kaivokseen räjähdyksen jälkeen. Kaivoksessa olleet 23 muuta ihmistä onnistuivat hakeutumaan pelastautumiskammioon. Kaikki kaivokseen jääneet on nyt saatu takaisin maan pinnalle.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kaksi ihmistä jäi loukkuun Lyckselessä Keski-Ruotsissa sijaitsevaan Kristinebergin kaivokseen sen jälkeen, kun kaivoksessa oli tapahtunut räjähdys alkuiltapäivällä Ruotsin aikaa. Toinen loukkuun jääneistä loukkaantui.

Kaivoksessa oli lisäksi 23 muuta ihmistä, jotka onnistuivat hakeutumaan pelastautumiskammioon.

Kaksi loukkuun jäänyttä jäivät noin 1 200 metrin syvyyteen. Poliisin ja pelastusviranomaisten mukaan pelastautumiskammioon hakeutuneet eivät vahingoittuneet, eivätkä olleet vaarassa.

Pelastusviranomaiset olivat radioyhteydessä loukkuun jääneisiin kahteen ihmiseen, jotka kaivoksen johtajan saamien tietojen mukaan voivat tuolloin suhteellisen hyvin.

Pari tuntia onnettomuuden jälkeen pelastustyöntekijät alkoivat auttaa ensimmäisiä loukkuun jääneitä ulos kaivoksesta. Vähän myöhemmin pelastusviranomaiset kertoivat, että kaikki kaivokseen jääneet oli saatu ulos kaivoksesta. Kukaan ei ilmeisesti ollut loukkaantunut vakavasti.

Poliisin mukaan kaivoksessa kuului voimakas pamaus, jonka jälkeen kaivos alkoi täyttyä savulla. Pelastusviranomaisten mukaan kuorma-auto paloi kaivoksessa. Palomiehet saivat palon sammumaan ja alkoivat ohjata savua ulos kaivoksesta. Poliisilla ei ollut lauantai-iltapäivällä vielä tietoa, miksi kuorma-auto oli syttynyt tuleen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kristinebergin kaivoksessa on sattunut tulipalo. Elokuussa 2013 kaivoksessa sattui tulipalo kilometrin syvyydessä. Tuolloin kaivoksessa oli töissä 22 ihmistä, jotka kaikki selvisivät vammoitta.