Hätääntyneet pakolaiset yrittivät paeta yöllä Unkarin pahamaineiselta leiriltä – video

Unkarin Serbian vastaisella rajalla puhkesi jälleen kaaos, kun sadat turvapaikanhakijat karkasivat Roszken tilapäisleiriltä.

Pakolaisia ja unkarilaisia poliiseja  Roszken tilapäisleirillä ä Unkarissa.
Pitkään odotukseen tuskastuneet turvapaikanhakijat pakenivat keskiyön lähestyessä lauantaina Roszken tilapäisleiriltä eteläisessä Unkarissa.

Pitkään odotukseen tuskastuneet turvapaikanhakijat pakenivat keskiyön lähestyessä lauantaina Roszken tilapäisleiriltä eteläisessä Unkarissa.

Unkarin television videolla näkyy, miten hätääntynyt ihmisjoukko vaihtaa kulkusuuntaansa ilmeisesti takaisin kohti Roszken leiriä sen takia, että tiellä vastaan tulee Unkarin poliisi.

Kaaoksen keskellä useat ihmiset kantavat mukanaan lapsia tai vauvoja.

Roszken leiriltä yritti paeta arviolta 300-400 turvapaikanhakijaa. Poliisi yritti saada ihmisiä palaamaan leirille, mutta suurin osa paenneista lähti matkaamaan jalkaisin kohti Itävaltaa.

Turvapaikanhakijat lähtivät lähellä Serbian rajaa sijaitsevasta Roszkesta, koska olivat tiettävästi saaneet tietää muiden ihmisten päässeen onnistuneesti Saksaan ja Itävaltaan.

Roszken pahamaineiselle tilapäisleirille on jumiutunut tuhansia ihmisiä. Leirin huonoista oloista saatiin tällä viikolla enemmän selvyyttä, kun avustustyöntekijä kuvasi salaa, miten poliisi heitteli turvapaikanhakijoille leipää verkkoaidoilla rajatussa tilassa.

Turvapaikanhakijoiden olisi määrä viettää leirillä aikaa vain muutamia tunteja, mutta monet ovat joutuneet odottamaan huonoissa oloissa päiväkausia. Majoituksen puutteen takia tuhannet ovat viettäneet öitä tilapäisleirin pelloilla.

Avustustyöntekijät ovat varoittaneet, että turvapaikanhakijat altistuvat muun muassa tartuntataudeille epähygieenisissä oloissa. Erityisesti raskaana olevat naiset ovat vaarassa sairastua.