Tehyn Vesivalo: Paukkuja kannattaisi vielä säästää

Tehyläisiä kannustetaan osallistumaan perjantaina kello 11 Helsingissä alkavaan mielenosoitukseen, mutta vain vapaa-ajalla.

Kotimaa
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo
Jarmo Honkanen / Yle

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalon mukaan tehyläisiä kannustetaan osallistumaan perjantain mielenilmaukseen – mutta ei missään nimessä työajalla.

Tehyssä ei ole tehty päätöstä mielenilmaukseen osallistumisesta. Järjestön hallitus kokoontuu tiistaina, mutta Vesivalo sanoo vierastavansa ajatusta siitä, että kyse olisi poliittiseen päättäjään kohdistuvasta työtaistelutoimesta, vaan nimenomaan mielenilmauksesta.

– Ehkä se nyt ei ole vielä aiheellista. Nyt on ehdotukset olemassa. Ensin pitää tutkia ovatko ne kansainvälisten sopimusten ja perustuslain mukaisia ja ehkä niitä paukkuja kannattaisi vielä tässä kohtaa säästää. Osoitetaan nyt mieltä ja kerrotaan se oma mielipiteemme vankasti sosiaalisessa mediassa ja tiedotteena ja aina kun joku haastattelee, niin sanotaan, että tämä ei käy, Vesivalo kertoo.

Tehyläisiä kannustetaan osallistumaan perjantaina kello 11 Helsingissä alkavaan mielenosoitukseen, mutta vain vapaa-ajalla.

– Me olemme kannustaneet jäsenistöä osallistumaan siihen. Meillä ei ole mitään työtaistelutoimenpidettä olemassa, vaan mielenosoitus perustuu vapaaehtoisuuteen ja ne menevät, jotka pääsevät, Vesivalo sanoo.

Työtaisteluun ei Vesivalon mukaan missään tapauksessa saa lähteä kesken työpäivän. Tämä vaatisi järjestöpäätöksen eikä sellaista ole Tehyssä tehty. Järjestöpäätöksen tekisi valtuusto, eikä sitä ole kutsuttu koolle.

Myös lastenhoitajia edustavan Tehyn tiedossa ei ole päiväkotien tilanne perjantaina. Lastentarhanopettajia edustavien OAJ:n ja Talentian mukaan päiväkoteja on perjantaina suljettuna, koska henkilöstöä ei ole tarpeeksi.

– Me emme ole mitään sulkemassa, koska meillä ei ole varsinaisesti mitään työtaistelutoimenpidettä. Eli ne jotka ovat vapaapäivillä, lomilla tai eivät ole juuri silloin työvuorossa, niin voivat osallistua oman tahtonsa mukaan, Vesivalo kuvaa myös lastenhoitajien tilannetta.