1. yle.fi
  2. Uutiset

Itävallan poliisi pysäytti Suomeen rekisteröidyn ihmissalakuljettajien rekan – video

Rekassa oli 42 ihmistä, joista kahdeksan oli lapsia. Poliisi pidätti kaksi irakilaista ihmissalakuljettajaksi epäiltyä.

turvapaikanhakijat
Itävallasta löytyneen Suomeen rekisteröidyn rekan tavaratila.
Itävallasta löytyneen Suomeen rekisteröidyn rekan tavaratila.ORF
Itävallasta löytynyt rekka.
Rekasta löytyi 42 ihmistä. Poliisin mukaan he olivat mahdollisesti matkalla Saksaan tai Suomeen.

Itävallan poliisi pysäytti sunnuntaina Aistersheimin kylässä lähellä Saksan rajaa Suomeen rekisteröidyn rekan, jonka kyydistä löytyi 42 pakolaista. Heistä kahdeksan oli lapsia.

Kaikki rekasta löytyneet pakolaiset olivat poliisin mukaan hyvässä kunnossa, eivätkä he tarvinneet sairaalahoitoa. Itävallan poliisin mukaan rekkaa käytettiin kukkien kuljetukseen.

Ihmissalakuljettajiksi epäillyt kaksi irakilaista miestä pidätettiin. Pakolaiset kuljetettiin poliisiasemalle Linzin kaupunkiin.

Poliisi ei ollut välittömästi varma pakolaisten lähtömaasta, mutta sanoi, että he olivat todennäköisesti peräisin Irakista ja Syyriasta.

– Rekka pysäytettiin tarkastusta varten ja sen sisältä löysimme 42 ihmistä. Rekka oli ollut liikkeellä noin kahdeksan tunnin ajan. Arvelemme, että ihmiset nousivat sen kyytiin Unkarissa ja he olisivat jatkaneet matkaa Saksaan tai Suomeen, Itävallan poliisin edustaja Klaus Scherleitner kertoi yleisradiokanava ORF:lle.

Elokuun lopussa Koillis-Itävallassa moottoritien varteen hylätystä rekasta löytyi useita kymmeniä ilmeisesti tukehtumalla kuolleita pakolaisia.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi