Forssan Rantasipiin on saapunut yllättäen yli parisataa turvapaikanhakijaa

Forssaan on saapunut jopa yli 200 turvapaikanhakijaa hätämajoitukseen. SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri on majoittanut tyhjillään olevaan Rantasipi-hotelliin turvapaikanhakijoita pitkin sunnuntai-iltaa. Forssan kaupungilla ei tulijoista ollut tietoa etukäteen.

turvapaikanhakijat
Forssan Rantasipi-hotelli
Restel

Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkon mukaan kaupunki ei saanut maahanmuuttovirastolta etukäteen tietoa tulijoista. Tieto tuli Rantasipin hotellin tilat vuokranneen yrittäjän kautta. Villa Eden Caren toimitusjohtaja Sinikka Lahdensivu vahvisti sunnuntaina illansuussa Ylelle, että turvapaikanhakijoita on saapunut pitkin iltaa.

Sulkko kertoo Youtube-videolla käyneensä sunnuntaina paikanpäälllä hotellilla selvittämässä tilannetta. Tulijat ovat Sulkon mukaan eri-ikäisiä ja he ovat kotoisin Syyriasta, Irakista, Afganistanista, Somaliasta ja palestiinalaisalueilta.

Turvapaikanhakijat on tuotu bussikuljetuksin Helsingistä.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko kehottaa forssalaisia ottamaan tulijat hyvin vastaan. Sulkko lupaa tiedottaa asiasta aktiivisesti ja heti, kun tietoa on lisää.

Yllätyskäänteille ei näy loppua

Forssan kaupunginhallitus päätti vasta viime maanantaina sittenkin näyttää vihreää valoa turvapaikanhakijoiden hätämajoitukselle. Taustalla oli kaksi viikkoa sitten tehty kielteinen päätös asiasta ja varsin kiivaana käynyt keskustelu asian ympärillä kaupungissa.

Yllättävää myönteisen päätöksen jälkeen oli se, että SPR:n Hämeen piiristä kerrottiin, ettei sillä ole enää resursseja ottaa Forssan hätämajoitusta hoitaakseen. Kaupunki ehti tästä syystä jo perua maanantaiksi 14.9. suunnitellun tiedotustilaisuuden, jossa oli tarkoitus kertoa kaupunkilaisille tilanteesta.

– Tilanne on muuttunut viikonlopun aikana Helsingissä niin nopeasti, että tämä pikainen siirtotoimenpide on jouduttu tekemään. Kehottaisin kaikkia suhtautumaan hyvin avarakatseisesti ja ottamaan hätämajoitukseen tulevat hyvin vastaan, sanoo Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko Youtube-videollaan.