Opettaja, aloita koulupäiväsi uutiskeskustelulla

Ylen uusi opettajille räätälöity palvelu tarjoaa päivittäin sarjan valmiita kysymyksiä, joilla ajankohtaisaiheet voi tuoda lähelle oppilaiden arkea.

Aamu-tv
Studiossa turkulainen opettaja Maarit Korhonen (oik.) ja Ylen Uutisluokan tuottaja Hanna Visala.
Suomalaiset opettajat saavat uuden työkalun opettaakseen koululaisia hahmottamaan maailmaa ja kiinnostumaan uutisista ja yhteiskunnasta. Suomalaisen Scool -yrityksen kehittämä palvelu auttaa koululaisia ymmärtämään mitä heidän ympärillään tapahtuu. Aiheesta kävivät kertomassa turkulainen opettaja Maarit Korhonen ja Ylen Uutisluokan tuottaja Hanna Visala

Mikäli opettaja kaipaa keinoja oikeiden uutisten ja oppituntien yhdistämiseen, Yle Uutisluokka Triplet -niminen mobiilisovellus (siirryt toiseen palveluun) voi auttaa.

Yle poimii joka arkipäivä muutaman uutisaiheen, jotka ovat kouluikäisille läheisiä ja uutisena merkityksellisiä.

– Mitä ay-liike tekee? Mikä on mielenosoitus? Mitä vaikutuksia hallituksen suunnitelmilla on suomalaisperheiden elämään? Kolmen opettajan voimin valmistelemme päivän aiheisiin liittyvän kysymyssarjan, opettaja ja tietokirjailija Maarit Korhonen kertoo.

Jo alakoulun viimeisillä luokilla käsitellään uutisia. Ylen ja Scool Oy:n hanke pyrkii sekä parantamaan nuorten medialukutaitoa että rikastuttamaan eri oppiaineiden opetusta.

Kiinnostuneet opettajat voivat hakea itselleen käyttöoikeutta Tripletin tai Uutisluokan nettisivuilla.