1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Sápmi

Kemin-Sompion poroisäntä Yaran päätöksestä: "Jälleen nähtiin ettei Sokli ole kannattava"

Kemin-Sompion paliskunnan poroisäntä Mika Kavakka on varovaisen tyytyväinen Yaran päätökseen keskeyttää Soklin kaivoshanke, mutta muistuttaa, että päätös on vasta alustava. Hän olisi toivonut, että Yara olisi keskeyttänyt myös käynnissä olevat hakuprosessit.

Mika Kavakka lea Kemin-sompio bálgosa boazoisit Kuva: Arttu Nieminen / Yle

Kemin-Sompion paliskunnan poroisäntä Mika Kavakka on varovaisen tyytyväinen Yaran päätökseen keskeyttää Soklin kaivoshanke.

– Tässä jälleen nähdään, että hanke ei ole kannattava ja sillä ei ole paikallisten hyväksyntää. Haitat hankkeesta on suuremmat kuin hyödyt, Kavakka kommentoi.

Kavakka muistuttaa, että päätös on vasta alustava. Hän olisi toivonut, että Yara olisi keskeyttänyt myös käynnissä olevat hakuprosessit.

– Ikävää tässä on se, ettei vieläkään tehty lopullista päätöstä Soklin suhteen. Kyllä mielestäni tässä olisi pitänyt laittaa myös lupaprosessi jäihin, jos hanke laitetaan jäihin. Olisin toivonut, että olisi päästy jo kehittämään Itä-Lappia sen olemassa olevilla elinkeinoilla, ja unohdettaisiin tämä kaivos.

Yara International tiedotti maanantaina, että se on alustavasti päättänyt keskeyttää Soklin kaivoshankkeen Lapin Savukoskella. Yhtiö perustelee päätöstä sillä, että hanke ei täyttäisi sen tuottovaatimuksia.