1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. harmaahaikarat

RoPSille ottelutukea taivaalta – harmaahaikara suoritti näyttävän ohilennon

Rovaniemen Palloseura taistelee sisukkaasti Veikkausliigan johtopaikasta. Torstaina 10. syyskuuta kotiottelussa Pietarsaaren Jaroa vastaan pelin tiimellykseen ilmestyi kannustaja yllättävästä suunnasta.

Harmaahaikara Kymijoen rannassa Kuva: Raine Martikainen / Yle

Rovaniemen Keskuskentän runsaslukuisen yleisön joukossa kotijoukkuetta oli kannustamassa myös kemijärveläinen lintuharrastaja Pirkka Aalto. Niin intohimoinen lintumies kuin onkin, hän myöntää tarkkaavaisuutensa olleen nimenomaan ottelun tuoksinassa ja katseensa suunnattuna pelitapahtumiin.

Katoin syrjäsilmällä vain, että mikäs tuolla letkuttaa...että ihan kun menis harmaahaikara.

RoPS- ja lintufani Pirkka Aalto

– Multa se lintu meni vähän ohariksi. Oon sen verran jalkapallofani ja RoPS-fani, että keskityin peliin. Katoin syrjäsilmällä vain, että mikäs tuolla letkuttaa... Että ihan kun menis harmaahaikara, mutta annoin sen mennä ohi.

Ohilento hyökkäyspäädyssä

Lintumies ei kuitenkaan ole lintumies, ellei tarkistaisi mahdollisia havaintojaan.

– Kotona katoin Birdlifen Tiira -järjestelmää, mistä selvisi muitten olleen tarkempia. Siellä se luki tähän tyyliin, että harmaahaikara teki näyttävän ohilennon RoPSin hyökkäyspäädyssä. Jotkut ehtivät siis katsoa taivaallekin siinä pelin tuoksinassa, Pirkka Aalto naurahtelee.

Pirkka Aalto ei vahvista epäilyä, että isokokoiset linnut olisivat syystä tai toisesta erityisen kiinnostuneita jalkapallosta, mutta ei hän sitä kumoakaan.

– Onhan meidän jalkapallomaajoukkuekin nimetty Huuhkajiksi sen takia, että huuhkaja istuskeli aikanaan Belgia-maaottelussa jopa yläriman päällä vastustajan maalivahtia häiritäkseen. Kyllä taitaa lintujakin jalkapallo kiinnostaa, Pirkka Aalto arvelee.

Harmaahaikaran viimeviikkoinen kannustuslento jäi ilmeisesti Rovaniemen Palloseuran pelaajilta huomaamatta, sillä ottelu päättyi 0-0.