1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Konkurssiasiamies: Kokemäen jäähallikauppa laiton

Konkurssiasiamies on arvioinut Kokemäen jäähallin kauppaa ja todennut sen lainvastaiseksi. Konkurssipesä myi jäähallin kaupungille 192 000 eurolla, vaikka pesälle oli tullut jäähallista huomattavasti suurempi tarjous.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Kokemäen jäähallista syntynyt kiista saa yhä omituisempia piirteitä.

Konkurssiin menneestä jäähallista tuli konkurssipesälle 275 000 euron tarjous venäläiseltä taholta. Konkurssipesä päätti kuitenkin myydä jäähallin Kokemäen kaupungille 192 000 eurolla konkurssipesän hoitajan suosituksen vastaisesti.

Konkurssiasiamies on nyt ottanut asiaan kantaa. Konkurssiasiamiehen tehtävänä on valvoa, että konkurssilakia noudatetaan.

Myynti pitää estää

Konkurssiasiamiehen mukaan velkojainkokouksen päätös on laissa säädetyn kohtuuttoman päätöksen kiellon vastainen. Konkurssilaki asettaa velkojien päätösvallalle rajoituksia, joita pitää noudattaa.

Asiamiehen mukaan konkurssipesän päätös on alihintainen ja rikkoo lakia. Konkurssilain mukaan pesän omaisuus on muutettava rahaksi niin, että siitä saadaan mahdollisimman hyvä hinta.

Konkurssiasiamies kehottaa pesänhoitajaa pidättäytymään myymästä jäähallia pesän ohjeiden mukaisesti.

Velkojainkokoukseen ja konkurssiasiamiehen laittomaksi toteaman päätöksen tekoon osallistuivat kaupungin omistaman lämpöyhtiön puolesta kaupunginjohtaja Reijo Siltala ja Satakunnan Osuuspankin edustaja.

Halli venäläisille?

Konkurssipesän hoitaja Harri Peltonen kertoo, että hän aikoo konkurssiasiamiehen lausunnon perusteella keskeyttää hallin myymisen kaupungille.

– En näe mitään syytä, miksi en toimisi näin. Tiedustelen nyt venäläiseltä taholta, onko hän vielä kiinnostunut hallista, Peltonen sanoo.

Peltonen kertoo, että ei ole koskaan aiemmin ollut tilanteessa, jossa raha ei kelpaa velkojille. Hänen tietojensa mukaan lain noudattamista valvova konkurssiasiamies otti asian käsittelyynsä oma-aloitteisesti.

– Minä toimin nyt konkurssiasiamiehen päätöksen mukaisesti. Jos velkojat ovat tähän tyytymättömiä, he voivat hakea muutosta käräjäoikeuden kautta, Peltonen sanoo.

Kokemäen kaupunki on pelännyt, että jäähallin kauppa venäläistaholle lopettaisi jäähallitoiminnan Kokemäellä. Venäläinen ostajataho puolestaan on korostanut, että se haluaa jatkaa jäähallitoimintaa ja järjestää Kokemäen Pitkäjärvellä muun muassa jääkiekkoleirejä.