Äänekoskella keskustellaan vastaanottokeskuksesta

Keskustelutilaisuus pidetään Keski-Suomen opistolla, jonne suunnitellaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Keskusteluun osallistuu myös kaksi kansanedustajaa.

Paneelikeskustelut
Nasima Razmyar
Nasima Razmyar kertoo Äänekoskella, millaista on tulla turvapaikanhakijana Suomeen.YLE

Äänekoskella pohditaan turvapaikanhakijoiden tuloa paikkakunnalle kahteen otteeseen tänään. Äänekosken sosialidemokraattien avoin keskustelutilaisuus Keski-Suomen opistolla alkoi tänään kello 11.30.

Äänekosken kaupunginhallitus ottaa kantaa pienen vastaanottokeskuksen perustamiseen kokouksessaan iltapäivällä.

Keski-Suomen opistolla keskustelutilaisuuteen osallistuu kaksi kansanedustajaa. Toinen heistä on Susanna Huovinen, joka asui osan lapsuudestaan Suolahdessa, missä opisto sijaitsee. Lisäksi paikalla on Nasima Razmyar, joka saapui perheensä kanssa 8-vuotiaana turvapaikanhakijana Suomeen Afganistanista.

– Turvapaikanhakijoiden hätä on akuutti ja Eurooppa joutuu yhdessä ratkaisemaan tämän kysymyksen. Suomi ei voi väistellä vastuutaan, vaan ihmisiä on autettava. Suomi taas ei voi kantaa vastuutaan, jos liian monessa kunnassa todetaan, että ihmisiä on kyllä autettava, mutta ei meidän kunnassa, Huovinen sanoo.

Nasima Razmyar toivoo, että kuntalaiset saisivat oikeanlaisen kuvan turvapaikanhakijoista.

– Keskustelen mielelläni ja kerron millaista on olla se, joka saapuu Suomeen. Toivottavasti voimme tilaisuuden avulla purkaa ennakkoluuloja, Nasima Razmyar kertoo.