Poliisin haaviin jäi vaarallinen räjähdekuljetus: 100 kiloa dynamiittia eikä tarvittavia lupia

Poliisi arvioi, että pakettiautoa ajanut kuljettaja oli todennäköisesti matkalla rakennus- tai louhintatyömaalle. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kuljettajalta puuttui muun muassa vaarallisten aineiden kuljettamiseen oikeuttava lupa.

Kotimaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pysäytti varhain maanantaiaamuna Espoossa räjähteitä kuljettavan pakettiauton, jolta puuttui useita asian vaatimia lupia.

Pakettiautossa oli muun muassa 100 kiloa dynamiittia. Poliisi arvioi, että pakettiautoa ajanut kuljettaja oli todennäköisesti matkalla rakennus- tai louhintatyömaalle eli paikkaan, jossa räjähteitä tarvitaan.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kuljettajalta puuttui vaarallisten aineiden kuljettamiseen oikeuttava lupa. Autoa ei oltu myöskään merkitty määräysten mukaisesti vaarallisten aineiden kuljetusta varten.

Katsastuksessa pakettiautoa ei oltu hyväksytty räjähdysten kuljettamista varten. Kuljettajalla ei myöskään ollut mukana vaadittua rahtikirjaa eikä vaadittavia kirjallisia turvallisuusohjeita.

Pakettiautosta puuttuivat myös sammuttimet.

Kaiken lisäksi pakettiauto oli kuormattu määräysten vastaisesti. Dynamiitin lisäksi pakettiautossa oli muun muassa tulilankaa. Määräysten mukaan niitä pitäisi erotella esimerkiksi väliseinien avulla.

– Määräysten mukaan kuorma pitäisi erotella. Jos pakettiauto esimerkiksi törmäisi johonkin, lasti voisi räjähtää niin, että autonkappaleita lentäisi satojen metrien päähän, kuvailee komisario Ilkka Kantola.

Kuljettaja on räjähdealan ammattilainen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänelle määrättiin tuntuva sakkorangaistus.

_*Juttua korjattu 16:23. *Länsi-Uudenmaan poliisi tarkensi aiempaa tiedotettaan. Autosta löytyi 100 kiloa dynamiittia aikaisemmin kerrotun 25 kilon sijaan. _