1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Perussuomalaisten Louhelainen: Hollolalla ei ole sopivia tiloja pakolaisille

Perussuomalaisten kansanedustaja, hollolalaisvaltuutettu Anne Louhelainen kannattaa Tanskan linjaa pakolaisten tukien leikkauksiin, mutta huomauttaa, että Suomen ja Tanskan EU-sopimukset eivät ole keskenään vertailukelpoisia. Kansanedustajan kotikunnassa ei ole, eikä ole tulossa pakolaisia.

kuntapolitiikka
Anne Louhelainen.
Hanna Lumme / Yle

Suomi on sopinut 2 500 pakolaisen vastaanottamisesta poikkeusjärjestelyillä.

Hollolalaisen kansanedustaja Anne Louhelaisen mukaan maahanmuuton kriteerejä kiristetään.

– Parhaillaan työryhmä selvittää, millaisia kustannuksia Suomelle koituu ja mitä etuuksille voidaan tehdä.

Todellisten kustannusten laskeminen on Louhelaisen mukaan vaikeaa, kun pakolais- ja maahanmuuttoasiat on jaettu monen eri ministeriön alle.

Soinin ehdotuksessa "voisi olla ajatusta"

Louhelainen ymmärtää puheenjohtaja, ministeri Timo Soinin ehdotusta uskonnosta vastaanoton kriteerinä.

– Siinä voisi olla ajatusta ja se, että meillä olisi tietty samanlainen kristillinen arvopohja, johon olisi helpompi sopeutua. Mutta kaikilla on kuitenkin sama ihmisarvo eikä sen mukaan ketään pidä nostaa eikä laskea.

Pohjoismaiden neuvoston jäsenistöön kuuluva Louhelainen kertoo, että myös neuvostossa on keskusteltu pakolaiskysymyksestä, mutta mitään konkreettisia linjauksia ei ole tehty.

Lähinnä on vaihdettu kokemuksia siitä, mitä kussakin maassa on tehty.

Anne Louhelainen

– Lähinnä on vaihdettu kokemuksia siitä, mitä kussakin maassa on tehty. Keskustelu jatkuu.

Tanskan linjaa etuuksien leikkauksista Louhelainen pitää hyvänä, mutta sanoo, että Suomella ja Tanskalla on erilaiset EU-sopimukset ja ehdot.

Anne Louhelaisen kotikunta Hollola on yksi päijäthämäläisistä kunnista, joissa ei pakolaisia ole. Hollolan linja pakolaisiin ei Louhelaisen mukaan ole uudessa tilanteessakaan muuttunut.

– Siitä on keskusteltu, kun hätämajoitusta ja muuta on kyselty, mutta meillä ei ole sellaisia tiloja, joihin pakolaisia voitaisiin sijoittaa.

Lue seuraavaksi