Nolommatkin koulukuvat naurattavat viimeistään vuosien päästä – video

Kangasalan Kirkkoharjun koulun vitosluokkalaisia naurattaa kuvissa tuulen heiluttelema tukka tai hassu asento. Nolo kuva syntyy vahingossa, mutta naurattaa siltikin.

ilmiöt
Kuvaaja ottaa koulukuvaa koululaisesta
Kangasalan Kirkkoharjun koulun koulukuvauspäivänä jaettiin noloja ja hauskoja koulukuvamuistoja.

Itselle lempeästi nauraminen on yksi elämän tärkeistä taidoista. Se välittyy esimerkiksi koulukuvien selaustilanteesta. Harmaampikin päivä kirkastuu, jos kaivaa ensimmäiset kuvat esiin ja hetken hihittelee omille vaatteilleen tai kampaukselle.

– Koulukuvauksesta informointi epäonnistui täysin luokkamme suhteen eräässä ammatillisessa oppilaitoksessa. Meille vain tultiin aamulla ilmoittamaan työpajalle, että nyt kaikki kuvaukseen. Pahaksi onneksi edellisenä iltana oli lisäksi ollut pitkään venyneet opiskelijajuhlat. Niinpä luokkakuvassa tuijottaa runsaslukuinen joukko likaisissa työvaatteissa seisovia kalpeita ammattiin opiskelevia nuoria aikuisia. Naurattaa edelleen - näin vuosikymmenten jälkeen - kun katson kyseistä kuvaa, kertoo nimimerkki Autenttinen otos nettikeskustelussa.

Alakoululaisilla on heilläkin jo hihityttäviä koulukuvamuistoja. Katso videolta, mikä naurattaa Kangasalan Kirkkoharjun koulun vitosluokkalaisia ja koulukuvaajaa vanhoissa koulukuvissa.

Syksyn trendit kirjaimellisesi häikäisevät kuvissa

Koulukuvasta saattaa tänä syksynä erottaa vain naaman, kaikki muu vain hohtaa kirkkaana – kiitos nykytrendin.

– Syksyn selkeä vaatetrendi on hehkuvat puserot, joissa on käytetty jotain synteettistä lankaa, jonka takia puserot palavat puhki kuvaustilanteessa. Persikan väriset ovat hyvin käytettyjä, kertoo Seppälän koulukuvien kuvaaja Nuppu Linnavuori.

Kuvaustilanteessa ei asiaa enää saa millään korjattua. Linnavuori kertoo pitävänsä kameran säädöt niin, että kasvot näyttävät hyvältä ja muu saa hehkua.

Tukassakin on omat haasteensa. Poikien hiustyyli on tänä syksynä niin korkea pystytukka, että kuvassa meinaavat tulla rajat vastaan.