Hyppää sisältöön

Kivinen juhlii lavan ulkopuolisia muistellen: "Aika raadollisilla kuvioilla on menty"

Viihdetaiteilija Mikko Kivinen aloittaa juhlakiertueensa tällä viikolla Porista. Rakastettu näyttelijä näkee, että nimenomaan lavan ulkopuolella sattuneet kommellukset ovat tehneet hänen urastaan ikimuistoisen. Eli mitä tapahtuikaan Riitta Havukaisen kanssa kammottavassa kaksiossa Imatralla?

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Muun muassa näyttelijänä, muusikkona ja käsikirjoittajana tunnetuksi tullut Mikko Kivinen tekee välitilinpäätöksen tähänastisesta urastaan. Kivinen tie -esitys on monologimuotoon rakennettu näytelmä, jossa mies ruotii tapahtumia lavan takana ja vieressä. Miehen 35-vuotisen taiteilijauran muistelukset saavat ensi-iltansa Porin Kehräämöllä torstaina.

– En välitä pönötyksestä enkä ole vakavikko. Sen sijaan, että muistelisin paperille, on tällainen esitys hauskempi tapa tutkailla omaa uraa, Kivinen toteaa,

Monologi on Otto Kanervan ohjaama ja Pertti Jarlan kuvittama.

– Täytyy sanoa, että Pertti Jarlan visualisointi on äärimmäisen olennaisessa osassa tässä esityksessä. Fingerporimaiset kuvat meikäläisestä kertovat, että aika raadollisilla kuvioilla on menty.

Lavan ulkopuolella on sattunut ja tapahtunut

Mikko Kivisen 35-vuotinen ura pitää sisällään useita rooleja niin televisiossa, elokuvissa kuin teatterissakin. Hän näkee, että on hauskempaa tuoda yleisön tietoon keikkareissujen sattumuksia kuin pureutua produktioihinitseensä.

En välitä pönötyksestä enkä ole vakavikko. Sen sijaan, että muistelisi paperille, on tällainen esitys hauskempi tapa tutkailla omaa uraa.

Mikko Kivinen

– Minä en puhu kauheasti niistä esityksistä, missä olen ollut. Luulen, ettei varsinkaan alkuvaiheessa teatterin lavalla tai edes yleisö ollut kovinkaan hauskaa, sanoo Kivinen.

Hän nauraa höröttää päälle.

– Kiinnostavampaa on esimerkiksi se, mitä tapahtui kammottavassa kaksiossa Imatran Sienimäellä yhdessä Riitta Havukaisen kanssa.

Asia on kuitenkin jäänyt salaisuudeksi. Kaikesta päätellen Kivinen tie -esitys valottaa tätäkin arvoituksellista muistoa. Ympäri Suomea liikkuva kiertue päättyy joulukuun puolivälissä Helsingissä.

.
.