1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kokemäki ei vetäydy laittomaksi todetusta jäähallikaupasta

Kokemäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Seppälä (kesk.) sanoo, että Kokemäki aikoo yhä ostaa jäähallin konkurssipesältä. Pesänhoitaja ei kuitenkaan aio myydä hallia, koska konkurssiasiamies on kehottanut myymään hallin velkojien toiveen vastaisesti eniten tarjonneelle taholle eli venäläiselle ostajaehdokkaalle.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Kokemäen kaupunki aikoo jatkaa yritystään ostaa Kokemäen jäähalli konkurssipesältä itselleen. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta iltapäivällä.

Konkurssiasiamies totesi aiemmin maanantaina, että konkurssipesä teki laittoman päätöksen hylätessään venäläistahon tarjouksen jäähallista. Venäläinen ostaja olisi maksanut hallista 275 000 euroa. Konkurssipesän velkojat päättivät Kokemäen kaupungin kannan mukaisesti myydä hallin kaupungille vain 192 000 euroa.

– Me menemme sen mukaan, mitä 7.9. velkojainkokouksessa hyväksyttiin. Jos velkojat ovat paikalla ja yksimielisesti hyväksyvät 192 000 euroa, asia on mielestäni sillä selvä, Juhani Seppälä (kesk.) sanoo.

Pesänhoitaja ei aio myydä

Konkurssiasiamiehen mukaan velkojainkokouksen päätös on laissa säädetyn kohtuuttoman päätöksen kiellon vastainen. Asiamiehen mukaan konkurssipesän päätös on alihintainen ja rikkoo lakia.

Konkurssilain mukaan pesän omaisuus on muutettava rahaksi niin, että siitä saadaan mahdollisimman hyvä hinta. Konkurssiasiamies kehottaa pesänhoitajaa pidättäytymään myymästä jäähallia pesän ohjeiden mukaisesti.

Konkurssipesän hoitaja Harri Peltonen kertoo, että hän aikoo konkurssiasiamiehen lausunnon perusteella keskeyttää hallin myymisen kaupungille. Sen sijaan hän aikoo myydä hallin venäläisille.

17:07 Lisätty kaupunginvaltuuston tekemä päätös.