Taksit varautuvat perjantaihin – Helsingissä koko kalusto liikenteessä

AKT:n mukaan palkansaajajärjestöjen mielenilmaus pysäyttää liikenteen 95 prosenttisesti perjantaina. Helsingin taksi paikkaa puuttuvaa joukkoliikennettä ja ottaa käyttöön 300 autoa enemmän kuin perusperjantaina.

Kotimaa
Taksi
Miikka Miinala / YLE

Helsingin taksiautoilijoiden toiminnanjohtaja Anssi Roiton mukaan perjantaille on taksin ponnistuksista huolimatta odotettavissa ruuhkia, kun ihmiset kulkevat töihin omilla autoillaan.

– On mahdotonta hoitaa koko jukisen palvelun liikennettä 1300 autolla.

Roitto suosittelee, että työmatkaliikenteessä turvaudutaan kimppakyyteihin. Taksiin satelee jo nyt ennakkotilauksia tavallista tiuhempaan. Roitto vakuuttaa, että tilaukset pystytään toistaiseksi hoitamaan.

– Se on tuote, mikä meillä pitää toimia. Voi olla, että niiden määrää joudutaan vielä rajoittamaan.

Junaliikenne on pysähdyksissä aamukuudesta iltakuuteen, mikä koskee myös pääkaupunkiseudun lähiliikennettä. Tämän hetken tietojen mukaan ennen aamukuutta lähteneet junat ajetaan kuitenkin määräasemilleen. Häiriöitä on odotettavissa vielä mielenilmauksen päätyttyä iltakuuden jälkeen.

HSL:n bussit pysähtyvät perjantaina, mutta vaikutukset raitiovaunu- ja metroliikenteeseen selviävät vasta keskiviikkona, jolloin JHL päättää mielenilmaukseen osallistumisesta. Osa raitiovaunu- ja metrokuljettajista kuuluu JHL:ään.

HSL suositteleekin pääkaupunkiseudun asukkaille kävelyä tai pyöräilyä mahdollisuuksien mukaan.