Yhdysvallat jakoi moitteita heikosta huumeiden kitkennästä

Presidentti Obaman mielestä tietyt maat eivät ole tehneet riittävästi huumekaupan lopettamiseksi.

Ulkomaat
Rajavartija kädessään unikkoja Golden Triangle -alueella sijaitsevalla opiumviljelmällä, joka tuhottiin tarkastusiskussa 3. tammikuuta 2011. Alue sijoittuu kolmen maan, Thaimaan, Myanmarin ja Laosin raja-alueelle.
Rajavartija kädessään unikkoja Golden Triangle -alueella sijaitsevalla opiumviljelmällä, joka tuhottiin tarkastusiskussa 3. tammikuuta 2011. Alue sijoittuu kolmen maan, Thaimaan, Myanmarin ja Laosin raja-alueelle.Chaichan Chaimun / EPA

Yhdysvallat kritisoi Myanmaria, Boliviaa ja Venezuelaa huonosta huumeiden torjunnasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Presidentti Barack Obaman mukaan maat ovat todistetusti epäonnistuneet huumausaineiden torjunnassa, eivätkä ole tehneet tarpeeksi huumekauppaa vastaan.

Obama haluaisi, että maille tulisi seuraamuksia laiminlyönneistään, sillä Yhdysvallat kannattaa aggressiivista politiikkaa kokaiinin hävittämisessä.

Yhdysvallat on listannut kaikkiaan 19 maata, joista huumeiden katsotaan pääasiallisesti tulevan Yhdysvaltoihin tai maat ovat vaikuttaneet merkittävästi Yhdysvalloissa näkyvään ihmiskauppaan.

Maat ovat Afganistan, Bahama, Belize, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Intia, Jamaika, Laos, Meksiko, Nicaragua, Panama ja Peru.

Lähteet: AFP