1. yle.fi
  2. Uutiset

Hietalahden jalkapallostadionista tulee Elisa Stadion

Anvia vetäytyi Vaasan Hietalahteen rakennettavan jalkapallostadionin nimen tarjouskilpailusta. Vaasan kaupunki hyväksyi maanantai-iltana Elisan sponsoritarjouksen.

urheilu
Uuden jalkapallostadionin rakennustyöt käyntiin katsomojen purkamisella.
Sofi Nordmyr / Yle

Vaasan Hietalahteen rakennettavan uuden jalkapallostadionin nimeksi tulee Elisa Stadion. Vaasan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan Elisan sponsoritarjouksen.

– Tämä tarjoushan oli tässä tilanteessa merkittävä. Talousarviossa stadionhankkeelle varattu summa olisi riittänyt pääkatsomoon ja toiseen päätykatsomoon, mutta ei siihen toiseen. Silloin koko ajatus stadionista olisi jäänyt ontumaan, kertoo huojentunut kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Anvia vetäytyi nimen tarjouskilpailusta ja jatkaa tiedotteensa mukaan urheilu- ja harrastustoiminnan tukemista pohjalaismaakunnissa muilla keinoilla.

Elisan ja Vaasan kaupungin solmima sponsorisopimus mahdollistaa stadionin rakentamisen alkuperäisen suunnitelman mukaan. Sopimus on arvoltaan noin 900 000 euroa ja se kestää kuusi vuotta.

Kaupunginjohtaja: Ei mitään kytkyjä

Vaasan kaupungilta sopimus edellyttää yhteistyötä Elisan kanssa. Häyryn mukaan se tarkoittaa muun muassa logon suunnittelua ja sitä, että stadionista käytetään Elisa Stadion nimeä seuraavat kuusi vuotta. Häyry kuitenkin kiistää, että sopimus vaatisi esimerkiksi kaupungin puhelin- ja nettiliittymien vaihtamista Elisalle.

– Ei, mitään tällaista kytkyä ei ole. Sopimuksessakin todetaan, että kyse on vain sponsorisopimuksesta, joka liittyy stadioniin. Siihen ei ole kytketty mitään velvoitetta kaupungin teletoiminnan siirtämisestä tai osakkeiden siirtämisestä tai muusta, Tomas Häyry sanoo.

"Kaikki raha tervetullutta"

Uudesta stadionista tulee UEFA:n vaatimusten mukainen ja sinne rakennetaan muun muassa 4600 istumapaikan uudisosa. Suomen Palloliitto myönsi hiljattain stadionhankkeeseen 350 000 euroa, lisäksi Vaasan kaupunki on pyytänyt naapurikuntia talkoisiin. Tomas Häyry kiirehtii sanomaan, että kaikki raha on tervetullutta sponsorisopimuksesta huolimatta.

– Kyllä me katsotaan, että kaikki rahat ovat tervetulleita. Mehän oltiin riisuttu lähes kaikki mitä riisuttavissa oli uudesta stadionista tarjouspyynnön ja annetun taloudellisen raamin mukaan, ja nyt me voidaan nostaa niitä takaisin. Täytyy muistaa, että meillä on siellä vielä vanha pääkatsomo, joka tarvitsee kunnostusta, että sitä voidaan käyttää. Kyllä siinä rahareikiä vielä on.

Vaasan ympäryskunnista kaikki muut kunnat ovat ottaneet stadionrahoitukseen kielteisen kannan, mutta Mustasaaressa mukaan lähtöä vielä pohditaan. Mustasaaren osuus olisi 400 000 euroa.

Stadion avataan käyttöön kesäkuussa 2016.

Lue seuraavaksi