1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

"Mahdollisuus hyvään henkilöstöpolitiikkaan" – Pakottavalla lainsäädännöllä luotaisiin minimi

Pakottavalla lainsäädännöllä toteutettaviksi kaavaillut heikennykset palkansaajien asemaan eivät estäisi työnantajaa ja työntekijää sopimasta minimiä paremmista korvauksista.

Kuva: Marja Väänänen / Yle

Hallituksen viimeviikkoisesta esityksestä lähtien on puhuttu pakottavasta lainsäädännöstä, jolla hallitus haluaa puuttua muun muassa lomien pituuteen, sunnuntailisiin ja ylityökorvauksiin. Pakottavuus ei kuitenkaan koske yrittäjän ja työntekijän välisiä sopimuksia, painottaa Suomen Yrittäjien työelämä- ja yrityslainsäädäntöyksikön johtaja Janne Makkula.

– Hallitus ei ole rajoittamassa työpaikkatason sopimista. Pakottava on huono termi, Makkula huomautti Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa.

Jos hallituksen esitys toteutuu, liittojen välisissä työehtosopimusneuvotteluissa ei ole mahdollista sopia toisin esimerkiksi ylityökorvauksista, jotka hallitus haluaisi nyt puolittaa. Pakottavalla lainsäädännöllä luotaisiin lakiin minimi.

– Yritykset, jotka ovat esimerkiksi vaikeassa tilanteessa, voivat turvautua lain minimiin, muut voivat liikkua yläpuollella, Makkula huomauttaa.

Tarkoitus on saada työn yksikkökustannuksia nykyistä alemmiksi. Hallitus kaavailee, että näin syntyisi 100 000 työpaikkaa. Makkula uskoo tavoitteen täyttyvän. Keskeisenä rakenteellisena muutoksena hän mainitsee paikallisen sopimisen lisäämisen.

– Se antaisi tarvittua joustoa, hän uumoilee.

Tiedossa on, että osa yrityksistä aikoo jatkaa vanhaan malliin maksamalla esimerkiksi 100-prosenttisia sunnuntaikorvauksia ja pitämällä ensimmäisen sairauspäivän palkallisena. Hallitus ehdotti, että sunnuntailisä olisi 75 prosenttia ja ensimmäinen sairauspäivä palkaton.

– Tämä on mahdollisuus harjoittaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Työpaikkatason sopiminen on jatkossa mahdollista ja sitä tarvitaan lisää, Makkula sanoo.