Itä-Suomen yliopisto teki strategiastaan rock-kappaleen – solistina Idols-kilpailija

Kappaleen lyriikka perustuu yliopiston Tieteidenvälisiä ratkaisuja -strategiaan. Tekijät julkaisivat sen musiikkivideona Youtubessa.

ilmiöt
Kuvakaappaus Itä-Suomen yliopiston musiikkivideosta.
Kuvakaappaus Itä-Suomen yliopiston Youtube-videosta.

Itä-Suomen yliopisto on julkaissut strategiansa englanninkielisenä rock-kappaleena. State of the Smart -niminen esitys on julkaistu tiistaina musiikkivideona Youtubessa.

Kappaleen lyriikka perustuu Itä-Suomen yliopiston Tieteidenvälisiä ratkaisuja -strategiaan 2015–2020 ja sen sanotaan kuvaavan asennetta ja asioita, joita on vietävä eteenpäin pärjätäkseen muuttuvassa maailmassa.

Laulun on sanoittanut ja säveltänyt Itä-Suomen yliopiston henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle. Sovituksesta vastaa Pohyola Trio, jossa soittaa säveltäjä-kitaristi Kekäleen lisäksi muita yliopistolaisia. Bassossa ja kosketinsoittimissa on kasvatustieteen professori Antti Juvonen, rummuissa ja lyömäsoittimissa yliopistonlehtori Pasi Tuunainen. Solistina on yliopiston opiskelija Hennariikka Syvänne, joka on osallistunut Suomen Idols -kilpailuun. Taustalla laulaa yliopiston kuoro Joy.

Laulun teossa on otettu mallia muun muassa Harvardin yliopistosta, jolla on niin sanottuja taistelulauluja eli yhteislauluja joilla nostetaan yhteishenkeä.

State of the Smart -musiikkivideo on tehty yhteistyössä Karelia-ammattikoulun kanssa. Video äänitettiin ja kuvattiin Joensuussa.