Vuokrahuoneistoja Kemissä ja Kokkolassa – parituksesta ehdollinen tuomio

Kahdelle keski-ikäiselle miehelle vaadittiin rangaistusta törkeästä parituksesta. Oulun käräjäoikeus tuomitsi toiselle ehdollista vankeutta. Toisen osalta syyte hylättiin.

Kotimaa
Avoin ulkosi Oulun oikeustalon aulaan.
Ulko-ovi avoinna Oulun oikeustalon aulaan.Tiina-Leena Kurki / Yle

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaalle miehelle parituksesta ja petoksesta yhteisenä rangaistuksena kolme kuukautta ehdollista vankeutta.

Mies tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 8 700 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin maksamaan Kansaneläkelaitokselle noin 5 800 euroa.

Käräjäoikeus katsoi maanantaina antamassa kansliatuomiossa miehen syyllistyneen petokseen, kun hän vuokrasi Kemistä asunnon paritustoimintaa varten eikä asunut siinä itse. Mies nosti kuitenkin eläkkeensaajan asumistukea.

Mies syyllistyi paritukseen, sillä hän vuokrasi kaksi asuntoa, joista toisen Kemistä ja toisen Kokkolasta prostituution harjoittamista varten. Hän sai asunnoista vuokratuloja, mutta oikeuden mukaan mies ei hankkinut prostituoituja asuntoihin.

Syyttäjän mukaan myös Oulussa olisi harjoitettu thai-hierontapaikassa paritusta, mutta tältä osin oikeus hylkäsi syytteen.

Syyttäjä vaati 48-vuotiaalle miehelle ja 47-vuotiaalle miehelle rangaistusta törkeästä parituksesta. Toisen miehen osalta käräjäoikeus hylkäsi syytteen.