Oppositiolta hallitukselle välikysymys koulutuksesta

Kyseessä on Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden ensimmäinen välikysymys. Kristillisdemokraatit eivät osallistu, koska ajankohta on huono työmarkkinoiden kiristyneen tilanteen takia.

politiikka
Pääministeri Juha Sipilä vastasi  eduskunnan suullisella kyselytunnilla kansanedustajien kysymyksiin 10. syyskuuta 2015.
Pääministeri Juha Sipilä vastasi eduskunnan suullisella kyselytunnilla kansanedustajien kysymyksiin 10. syyskuuta 2015.Jussi Nukari / Lehtikuva

Oppositio jättää hallitukselle välikysymyksen koulutuksesta.

Syynä ovat hallituksen koulutukseen ja tieteeseen vaalikauden aikana kaavailemat noin 3 miljardin euron leikkaukset. Oppositiosta kansallisen koulutuspolitiikan linja on vaarassa mittavien säästöjen takia.

Kyseessä on Juha Sipilän hallituskauden ensimmäinen välikysymys.

Välikysymyksessä ovat mukana SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Kristillisdemokraatit eivät osallistu, koska puolue aikoo ehdottaa lisäyksiä koulutusmäärärahoihin.

KD:stä ajankohta on huono välikysymykselle, vaikka he yhtyvät kritiikkiin leikkauksia kohtaan. Puolue ehdotti muille oppositiopuolueille, että välikysymystä ei olisi jätetty tällä viikolla kiristyneen ilmapiirin takia.

Palkansaajajärjestöt järjestävät suurmielenosoituksen perjantaina hallituksen esittämiä työehtojen heikennyksiä vastaan.

RKP:lle välikysymys on ensimmäinen 36 vuoteen puolueen yhtäjaksoisen hallituskauden vuoksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.