Kurittulan koulun rehtori: Ensimmäinen kuukausi on ollut selviytymistä

Maskulaiskoulun rutiinit alkavat palata, vaikka ongelmia ratkotaankin edelleen päivittäin. Tiistai-iltana tuli tieto siitä, ettei parakkeja saada koulun pihalle nykyistä enempää. Nyt kunta selvittää väistötilojen vuokrausmahdollisuutta lähikunnista.

koulut
Lapsi oppitunnilla
Sami Tammi / Yle

Syyslukukauden alku Kurittulan koulussa on koetellut sekä henkilökunnan että oppilaiden hermoja. Elokuussa sisäilmaongelmien takia osittain suljetussa maskulaiskoulussa koulutyöt alkoivat ulkona, ja sen jälkeen opetus on tapahtunut osin väistötiloissa.

Nyt arki on alkanut tasaantua, ja ekaluokkalaisetkin ovat päässeet koulutyöhön kiinni. Nivolan kiinteistössä koulutaipaleensa aloittaneet ekaluokkalaiset opiskelevat hekin nyt Kurittulan päärakennuksessa.

– Talosta yksi kolmasosa on käytössä ja loput suljettu. Ahdasta on, mutta kaikki oppilaat ovat nyt sisällä. Suurin osa luokkahuoneissa, mutta osa lapsista joutuu opiskelemaan käytävällä, rehtori Hannu Lehto kertoo.

Esimerkiksi opettajainhuonetta ei Kurittulan koulussa ole tällä hetkellä lainkaan.

– Ensimmäinen kuukausi on ollut selviytymistä. Joka päivä yritämme ratkoa niitä ongelmia, joita eteen tulee, Lehto huokaa.

Terveysseuranta on jatkuvaa

Maskun tekninen lautakunta kokoontui tiistaina ja käsitteli Kurittulan koulun pihalle tulevien parakkien tilaamista. Tarkoitus oli, että mahdollisimman suuri osa oppilaista saataisiin samaan pihapiiriin.

Tarjouksia tilaelementeistä tuli kuitenkin vain yksi, jonka Maskun tekninen lautakunta päätti hylätä korkean vuokrahinnan vuoksi. Nyt kunta alkaa selvittää, olisiko lähikunnissa mahdollisia väistötiloja vuokrattavaksi.

Koulun korjauksen suunnitelmia laaditaan parhaillaan. Korjaussuunnitelman kustannuksineen olisi tarkoitus tulla päätettäväksi marraskuun lopussa. Samaan kokoukseen laaditaan myös kustannusarvio uudesta rakennuksesta. Se tehtäisiin elementtiratkaisuna, niin sanotulla elinkaarimallilla.

Kurittulan koulurakennuksessa työskentelevien ja opiskelevien terveyttä seurataan jatkuvasti. Koulun henkilökunnan terveystarkastuksia tehostetaan. Tarkastuksilla pyritään kartoittamaan sisäilmaongelmien laajuutta. Koululaisten vanhemmille on toimitettu lasten oirekyselylomakkeet jo aiemmin, ja oppilaiden tilannetta seurataan viikoittain.